T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Akvareli na skeli

U Samoborskom muzeju otvorena izložba radova s likovne kolonije Akvareli na skeli

Prije 13 godina, zahvaljujući suradnji Udruge likovnih umjetnika Samobor, Udruge likovnih stvaralaca iz Zaprešića i Samoborskog muzeja, održana je prva slikarska kolonija naziva Akvareli na skeli, koja se od tada svake prve nedjelje u lipnju održava na skeli u Medsavama, s ciljem da poveže likovne umjetnike susjednih mjesta i gradova.

Akvareli nastali tog dana potom se kasnije predstavljaju na izložbama u Samoboru i Zaprešiću, a jedan zaplovi i Savom kao simbol zajedništva i prijateljstva među ljudima koje dijeli naša najveća rijeka.

Radovi s prošlogodišnje kolonije predstavljeni su u utorak, 14. siječnja, u Samoborskom muzeju, a otvorenju izložbe su, uz umjetnike i organizatore, nazočili i samoborski pročelnik Juro Horvat, koji je na kraju i otvorio izložbu, te zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić.

Nazočne je pozdravio v.d. ravnatelja Muzeja Luka Kazimović, o izložbi su govorili organizatorica Marina Ivančić i jedan od začetnika Akvarela na skeli i bivši djelatnik Muzeja Andrej Lapaine, koji je naglasio kako već ove godine očekuju ponovno uključenje Zaprešićanaca na ovoj likovnoj koloniji, kao i sudjelovanje slovenskih kolega iz Brežica.

Vrijedan doprinos su i murali koje su umjetnici oslikali na zidu riječnog nasipa u Medsavama, koji sada krase ovo mjesto i privlače poglede prolaznika i putnika koji koriste skelu.

Objavljeno: 15.01.2020.