T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Dalmatiner se kroz Samobor vraća kući

Izložba originalnih slika i crteža Maje Cipek i Nike Baruna iz serije slikovnica Dalmatiner se vraća kući

U utorak, 20. srpnja u 20 sati, u Maloj dvorani Galerije Prica otvara se izložba originalnih radova poznatih samoborskih likovnih umjetnika Maje Cipek i Nike Baruna, koji već više od godinu dana rade i na seriji slikovnica Dalmatiner se vraća kući, autora Roberta Škiljana.

Dalmatiner se vraća kući serija je slikovnica o dogodovštinama psića – dalmatinera Bena, koji se, vrativši se s obitelji iz SAD-a, već prvog dana gubi i kroz 10 nastavaka (22 stranice po epizodi) diljem Dalmacije doživljava niz avantura.

Uz zabavno – komercijalni i turističko – promidžbeni, projekt ima i edukativni karakter, budući da kroz njega (za djecu prihvatljiv način) čitatelji upoznaju dalmatinske znamenitosti te kulturno – povijesne i ambijentalne vrijednosti kraja.

Do sada su izašla četiri nastavka, a u pripremi je peti.

Osim tog serijala, za Turističku zajednicu Splitsko-dalmatinske županije produciran je i specijal pod nazivom Dalmatiner se vratio kući, koji se, kao besplatan primjerak, dijeli turistima. Preveden je na engleski, njemački, francuski, talijanski, češki, poljski, slovački, kineski i korejski jezik.

Svi su proizvodi u potpunosti realizirani u Samoboru, u produkciji poduzeća Crno na bijelom.

Objavljeno: 19.07.2021.