T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

"Kamen in situ" u izlozima

U knjižnici postavljena izložba Zdenke Resar

U Gradskoj knjižnici Samobor u izlozima Odjela za odrasle 2. je lipnja postavljena izložba skulptura od savskog kamenja Zdenke Resar.

Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti u Zagrebu, smjer grafički dizajn i tehničko oblikovanje, Zdenka Resar bavi se slikarstvom i kiparstvom te grafičkim dizajnom i ilustracijama knjiga, časopisa i novina. Dobitnica je mnogih priznanja i nagrada. Članica je Likovnog odjela Ogranka Matice hrvatske u Samoboru, a imala je i nekoliko samostalnih izložbi te je sudjelovala na pedesetak likovnih kolonija i još više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Zdenkine šetnje uz Savu i njezina pažnja spontano biraju i prepoznaju motive u oblicima savskog kamenja. Svaka skulptura nastala slaganjem kamenja ima svoju priču i postaje "asocijativno umjetničko djelo".

Izložbu Zdenkinih kamenih skulptura možete pogledati do kraja lipnja, a profesorica Nevenka Miklenić napisala je, između ostaloga, u predgovoru kataloga: "...Hoćemo li čuti taj zvuk, dodirnuti toplinu kamena ili ući u taj trenutni, a opet vječni okamenjeni oblik oživljenih asocijacija izvađenih iz mjesta nastanka in situ – ovisi o nama".

Objavljeno: 09.06.2021.