T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Budućnost nije ono što je nekad bila

Izložba radova Sebastijana Vojvode u Bunkeru

Budućnost nije ono što je nekad bila

U samoborskom Centru za mlade Bunker, čije prostore do završetka uređenja zgrade Hrvatskog doma koristi i Galerija Prica, otvorena je u petak, 15. prosinca, izložba radova Sebastijana Vojvode naziva Budućnost nije ono što je nekad bila.

U povodu otvorenja ove izložbe, koju možete pogledati do 14. siječnja, o radovima mladog umjetnika govorila je povjesničarka umjetnosti Patricia Počanić.
Pojašnjavajući svoj rad i izložene kompozicije te njihova značenja u odnosu na vrijeme nastajanja, kao i osoban stav prema ideologijama i svijetu 20. stoljeća, odnosno vremenu u kojem je odrastao, Vojvoda je naglasio kako je ovim svojim likovnim uradcima, koji se uvijek iznova mogu mijenjati i spajati u neke druge nizove i formate, simbolički nastojao razbiti taj svijet podjela, koji je i danas prisutan.

Sebastijan Vojvoda iza sebe ima više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a danas je, nakon studija i magisterija na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani, kustos i voditelj likovne djelatnosti porečkog Pučkog otvorenog učilišta. Kao dizajner, fotograf i snimatelj surađuje i na drugim različitim umjetničkim projektima.

 

Objavljeno: 18.12.2017.