T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Finoća i ugođaj FOTO – grafije

Izložba fotografija Jovice Drobnjaka u Maloj dvorani Galerije Prica

Samo uvježbano oko, kritičari ili profesionalni promatrači likovnih izložbi prepoznat će one fine razlike između pojedinih radova umjetnika unutar istih tehnika ili pak interpretacija nekog od djela. Kako je lako običnog posjetitelja i konzumenta ove umjetnosti "zavarati" pokazao je svojom izložbom naziva FOTO – grafije Jovica Drobnjak, koja je, nakon odgode od 6 mjeseci, otvorena u utorak, 22. rujna, u Maloj dvorani Galerije Prica u Samoboru.

Na ovoj izložbi Drobnjak se predstavio s dva ciklusa fotografija, koji su na prvi pogled posve različiti, ali su tematski posve isti. Radi se o fotografijama dvaju stubišta – jednom metalnom, a drugom betonskom, na kojima iz različitih rakursa, snimljenima u različito doba dana uz prirodnu svjetlost, autor donosi čudesne kompozicije kojima otvara širok imaginarni prostor gledatelju.

Ove "varljive" Drobnjakove fotografije, na kojima nema nikakvih naknadnih intervencija, dakle proizvod su njegove umješnosti u prepoznavanju motiva i vremena za okidanje, odišu primarnom likovnošću - čistom estetikom i, naravno, posebnim ugođajem.

Otvorenju izložbe, koja traje do 18. listopada, odazvali su se brojni poklonici fotografije, poznati fotografi i stalni posjetitelji kulturnih događanja u Samoboru, a pozdravili su ih kustosica Galerije Prica Nikolina Šimunović, autorica predgovora u katalogu i samog postava izložbe Sonja Švec Španjol, koja je govorila o izloženim radovima, te na kraju i sam Jovica Drobnjak.

Izložbu je otvorio gradski pročelnik Juro Horvat.

Objavljeno: 24.09.2020.