T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Jedna posebna životna priča

U Samoborskom muzeju otvorena izložba o Branku Bošnjaku

Članovi samoborskog Društva za športsku rekreaciju "Šport za sve" i Udruge veterana specijalne policije Alfa iz Zagreba inicijatori su i organizatori još jedne izložbe o Branku Bošnjaku, koja je u petak, 24. kolovoza, otvorena u Samoborskom muzeju.

U povodu otvorenja, uz Brankovu obitelj, u Muzeju su se okupili i njegovi brojni prijatelji, sportaši i ratni suborci, kojima su se obratili Vladimir Faber, predsjednik Udruge veterana specijalne policije Alfa, i Krunoslav Garašić, naš poznati karatist, kojemu je Branko bio trener. 

Faber i Garašić u svojim su kratkim izlaganjima opisali zašto je i po čemu Branko bio zaista poseban te zaslužuje da njegova priča i ratni put zauvijek ostanu ne samo u našim sjećanjima, već da se uvijek iznova prenose na generacije koje dolaze. Vladimir Faber zahvalio je svima što i na ovaj način čuvaju uspomenu na velikog čovjeka, njegovog prijatelja i suborca, jer tako se pronosi prava istina o Domovinskom ratu i brani dignitet svih pravih branitelja. Garašić se pak prisjetio svojih sportskih početaka i Branka Bošnjaka kao karate trenera, naglasivši kako mu je to uvelike odredilo i daljnji životni put.

Izložbu naziva Jedna priča otvorio je u ime Grada Samobora Marijan Kižlin iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Objavljeno: 27.08.2018.