T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Konfrontacija prostora

U Galeriji Prica otvorena izložba akvarela Damira Facana Grdiše 

Mala dvorana Galerije Prica udomila je u utorak, 9. travnja, velike akvarele zagrebačkog akademskog slikara Damira Facana Grdiše.

Brojni posjetitelji došli su na otvorenje izložbe naziva Konfrontacija prostora, na kojoj se autor predstavio dvjema temama: more i urbani prostori, odnosno gradovi. Naizgled iste forme povezuju dva fizički posve različita prostora; jedan čvrst, a drugi posve mekan i lelujav, pri čemu su posebno zanimljivi eksplicitni minijaturni detalji.

Povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol dodatno je pojasnila zašto su ovi radovi iznimno zahtjevni, prije svega za samog umjetnika, jer iziskuju nevjerojatnu preciznost i poznavanje same likovne tehnike, ali i za gledateljstvo, koje, privučeno bezbrojnim gradacijama hladnih i toplih tonova, nebrojenim krivuljama u kontrastu s ravnim linijama, bude uvučeno u začarani svijet asocijacija samog autora. 

Ove, ionako po formatu rijetke, akvarele odlikuju čisto definirane linije i strukture neuobičajene za ovu tehniku, kao i svjetlost koja iz njih izbija unatoč u potpunosti oslikanom papiru.

Izložba je otvorena do 5. svibnja.    

Objavljeno: 11.04.2019.