T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti

Kulturna promocija Samobora

Zaklada Zlatko i Vesna Prica predstavlja Samobor diljem Hrvatske

U Gradskoj galeriji Labin 6. srpnja otvorena je izložba Zlatka Price pod nazivom Plavi paviljon. U lijepom galerijskom prostoru izložena su djela iz fundusa Pricine donacije Gradu Samoboru kao plod suradnje kustosica Galerije Prica POU Samobor i Gradske galerije Labin POU Labin, Nikoline Šimunović i Tee Bićić.

Izložbu je postavila povjesničarka umjetnosti Branka Arh, a odabrala je publici predstaviti Pricin Tarski ciklus. Autorica je biranim riječima predstavila majstora kista, Zlatka Pricu, njegov životni i umjetnički put te istakla kako je u ovom ciklusu „...Prica dosegao najozbiljnijega sebe i koji je kao samostalna cjelina prikazan samo jednom i to 1982. godine u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu“.

Izložba je svojevrsni nastavak niza manifestacija kojima partneri - Zaklada Zlatko i Vesna Prica i Galerija Prica POU Samobor od 2016. godine obilježavaju 100. godišnjica Pricinog rođenja. U nazočnosti mnogobrojne publike izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Labina, gospodin Zoran Rajković i naglasio kako je Pricina izložba središnji umjetnički događaj ovog ljeta u Labinu.

Deset dana kasnije, 16. srpnja, Općina Tar-Vabriga svečano je proslavila svoj dan. Predsjednik Općinskog vijeća, Mladen Vojinović i načelnik Općine, Nivio Stojnić pozdravili su vijećnike, goste i uzvanike te govorili o ostvarenim programima i projektima u protekloj godini kao i o ukupnim ostvarenjima od 2006. godine kad je Tar dobio status samostalne općine.

Zaslužnim sugrađanima i organizacijama uručena su priznanja za ostvarena postignuća, među njima i Zakladi Zlatko i Vesna Prica koje je primila upraviteljica Marica Jelenić.

Svečanosti su nazočili i predstavnici Grada Samobora, predsjednik Gradskog Vijeća Grada Samobora, gospodin Miran Šoić i pročelnik Juro Horvat, koji je i član NO Zaklade te član i suradnica Zaklade, Damir Šetin i Nevenka Miklenić.

Upraviteljica je u ime svih članova Zaklade zahvalila na dodijeljenom Priznanju te uz čestitke izrazila želju da se i u narednom razdoblju nastave plodna suradnja i realiziraju planovi Općine na području kulture.

Objavljeno: 18.07.2018.