T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Majstorstvo i perfekcija u oblikovanju gline

U Samoborskom muzeju otvorena retrospektivna izložba

Punih pola stoljeća, od završetka Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, Grozdana Korpar posvetila je svoj život, primarno, umjetnosti oblikovanja gline te umjetničkoj i uporabnoj keramici koja potom nastaje. Naša poznata sugrađanka već odavno je vrlo cijenjena u likovnim krugovima i u tom svojem životnom "resoru" uz bok je najboljima ne samo u Hrvatskoj, već i daleko šire.

Uz Dan grada Samobora, a u povodu 50. obljetnice njezinog umjetničkog rada i svekolikog kulturnog djelovanja, u Samoborskom muzeju je u četvrtak, 16. listopada, otvorena retrospektivna izložba keramike i grafika naziva Rijeka života, na kojoj se posjetiteljima na uvid nude radovi iz svih razdoblja Grozdanine impozantne i impresivne umjetničke biografije.

Otvorenju izložbe nazočilo je u gradskom muzeju, sukladno epidemiološkim ograničenjima, tek petnaestak uzvanika. Uz umjetnicu, koja je svima zahvalila na realizaciji ovog projekta i posebno svojoj obitelji, o izložbi su govorile ravnateljica Samoborskog muzeja Nikolina Puljić Glasnović i kustosica Gordana Remussini, ujedno i autorica teksta u katalogu koji prati izložbu, poruku i čestitke župana Kožića prenijela je njegova izaslanica i županijska pročelnica Jadranka Dujić Frlan, a prigodne riječi zahvale i podrške u daljnjem radu našoj vrsnoj umjetnici uputili su predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković.

Izložba je to koja će oduševiti svakog posjetitelja, bez obzira na osobne preferencije kada je u pitanju likovna umjetnost, jer majstorstvo i perfekcija Grozdane Korpar vidljivi su na prvi pogled.

Objavljeno: 20.10.2020.