T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja

Virtualne izložbe Samoborskog muzeja i Galerije Prica

Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja

Od 1977. godine, a u Hrvatskoj od 1980., diljem svijeta 18. svibnja obilježava se Međunarodni dan muzeja, kako bi se široj javnosti predstavila kulturna baština i njezin značaj za čovječanstvo u cjelini. Čari obilaska muzejskih postava, izložbi i događanja uživo, ove su godine, zbog svima znanog razloga, zamijenjene virtualnim šetnjama.

Zahvaljujući naprednim tehnologijama ljubitelji umjetnosti nisu ostali uskraćeni po pitanju dostupnosti i raznovrsnosti ponuđenog, ali za potpun ugođaj će još malo pričekati ili se više potruditi.

Samoborski muzej je na svojim internetskim stranicama i društvenim mrežama, za ovu prigodu, uz mogućnost pregleda stalnog postava muzeja, ponudio i izložbu kojom je obilježio 3 obljetnice: 145. godina od prvog planinarskog pohoda Hrvatskog planinarskog društva, 15. Japetićev pohod te 100. godišnjicu rođenja planinara Miroslava Ivaniševića.

Galerija Prica je u povodu Međunarodnog dana muzeja ponudila izložbu Kreativne likovne radionice iRPo, koju vodi naša poznata likovna umjetnica Irena Podvorac. Radovi su to, a ovaj puta je najviše crteža, brojnih polaznika ove radionice koji su nastali od rujna 2019. do ožujka 2020. godine.

Obje izložbe, uz ostalo, dostupne su na mrežnim stranicama navedenih ustanova.

Objavljeno: 19.05.2020.