Grad Samobor Grad Samobor Logo

Izložbe

Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja

Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja
19.05.
2020.

Virtualne izložbe Samoborskog muzeja i Galerije Prica

Od 1977. godine, a u Hrvatskoj od 1980., diljem svijeta 18. svibnja obilježava se Međunarodni dan muzeja, kako bi se široj javnosti predstavila kulturna baština i njezin značaj za čovječanstvo u cjelini. Čari obilaska muzejskih postava, izložbi i događanja uživo, ove su godine, zbog svima znanog razloga, zamijenjene virtualnim šetnjama.

Zahvaljujući naprednim tehnologijama ljubitelji umjetnosti nisu ostali uskraćeni po pitanju dostupnosti i raznovrsnosti ponuđenog, ali za potpun ugođaj će još malo pričekati ili se više potruditi.

Samoborski muzej je na svojim internetskim stranicama i društvenim mrežama, za ovu prigodu, uz mogućnost pregleda stalnog postava muzeja, ponudio i izložbu kojom je obilježio 3 obljetnice: 145. godina od prvog planinarskog pohoda Hrvatskog planinarskog društva, 15. Japetićev pohod te 100. godišnjicu rođenja planinara Miroslava Ivaniševića.

Galerija Prica je u povodu Međunarodnog dana muzeja ponudila izložbu Kreativne likovne radionice iRPo, koju vodi naša poznata likovna umjetnica Irena Podvorac. Radovi su to, a ovaj puta je najviše crteža, brojnih polaznika ove radionice koji su nastali od rujna 2019. do ožujka 2020. godine.

Obje izložbe, uz ostalo, dostupne su na mrežnim stranicama navedenih ustanova.