Grad Samobor Grad Samobor Logo

Festivali

Odabrani kandidati

09.07.
2020.

Objavljeni kandidati 17. Međunarodnog natjecanja Ferdo Livadić

 komisija 17. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić odabrala je kandidate za ovogodišnje natjecanje.

To su (abecednim redom):

  • Veronika Ćiković, harfa
  • Martina Jambrišak, harmonika
  • Matej Mijalić, violina
  • Mia Pečnik, klavir
  • Ivan Petrović-Poljak, klavir
  • Lucija Stilinović, flauta

Koncerti odabranih natjecatelja bit će održani tijekom ovogodišnje 45. Samoborske glazbene jeseni i to 27. i 28. rujna u Samoboru, a završna večer 17. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić i proglašenje pobjednika bit će 29. rujna u Župnoj crkvi sv. Anastazije u Samoboru s početkom u 20 sati.

Organizator je i ove je godine, unatoč krizi u kojoj se nalazimo, osigurao vrijedne nagrade. Dobitniku Nagrade Ferdo Livadić za najbolju umjetničku osobnost, uz novčanu nagradu pripadaju i koncerti na festivalima Samoborska glazbena jesen, Dubrovačke ljetne igre, Osorske glazbene večeri i Festivalu sv. Marka, kao i nova kompozicija koju će prema narudžbi SGJ pisati Mirela Ivičević, a pobjednik će je praizvesti na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2021. Bit će dodijeljena i Nagrada Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, a uz novčanu nagradu dobitniku pripada i koncert na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2021. godine.

Pokrovitelji Natjecanja su Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Samobor, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture.