T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Festivali

Odabrani kandidati

Objavljeni kandidati 17. Međunarodnog natjecanja Ferdo Livadić

 komisija 17. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić odabrala je kandidate za ovogodišnje natjecanje.

To su (abecednim redom):

  • Veronika Ćiković, harfa
  • Martina Jambrišak, harmonika
  • Matej Mijalić, violina
  • Mia Pečnik, klavir
  • Ivan Petrović-Poljak, klavir
  • Lucija Stilinović, flauta

Koncerti odabranih natjecatelja bit će održani tijekom ovogodišnje 45. Samoborske glazbene jeseni i to 27. i 28. rujna u Samoboru, a završna večer 17. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić i proglašenje pobjednika bit će 29. rujna u Župnoj crkvi sv. Anastazije u Samoboru s početkom u 20 sati.

Organizator je i ove je godine, unatoč krizi u kojoj se nalazimo, osigurao vrijedne nagrade. Dobitniku Nagrade Ferdo Livadić za najbolju umjetničku osobnost, uz novčanu nagradu pripadaju i koncerti na festivalima Samoborska glazbena jesen, Dubrovačke ljetne igre, Osorske glazbene večeri i Festivalu sv. Marka, kao i nova kompozicija koju će prema narudžbi SGJ pisati Mirela Ivičević, a pobjednik će je praizvesti na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2021. Bit će dodijeljena i Nagrada Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, a uz novčanu nagradu dobitniku pripada i koncert na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2021. godine.

Pokrovitelji Natjecanja su Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Samobor, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture.

Objavljeno: 09.07.2020.