T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predavanja

Održivo korištenje baštine i turizam

Predavanje Lovorke Jakopec o Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje

Održivo korištenje baštine i turizam

U programu Građanskog utorka 7. svibnja u POP UP kinu na temu Korištenje baštine i turizam u Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje predavanje je održala dipl.ing.agr. Lovorka Jakopec, dugogodišnja djelatnica i bivša ravnateljica našeg Parka prirode te voditeljica niza aktivnosti u sklopu projekta Enjoy Heritage – Uživajmo tradiciju, koji se, u suradnji s ostalim partnerima iz Slovenije i Hrvatske, njih 7, financira i sredstvima EU.

Jakopec je predstavila što je sve do sada napravljeno kako bi se zaštitile, ali i turistima dodatno prezentirale prirodne, povijesne i kulturne značajke ovog područja, s naglaskom na njegov održivi razvoj. Ljepote Žumberka i Samoborskog gorja poznate su od davnina, naše brege pohode brojni planinari i turisti u potrazi za još neokaljanom prirodom pa ju upravo zato treba očuvati za naraštaje koji dolaze, ali i pokazati sve njezine vrijednosti.

Stoga se i dalje, uz već postojeće, rade i planiraju poučne staze, postavljaju interpretacijske ploče, organiziraju centri za posjetitelje i rekonstruiraju vrijedna arheološka nalazišta, s ciljem privlačenja još više posjetitelja, ali na svima prihvatljiv način – održivi turizam.     

Objavljeno: 08.05.2019.