T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predavanja

Priča do priče i - evo nove knjige

Noć knjige 2018. obilježena i u samoborskoj Gradskoj knjižnici

Prema podacima, ovogodišnja manifestacija Noć knjige održana je 23. travnja u 287 mjesta i gradova Hrvatske, u 669 knjižnica, knjižara, škola i kulturnih centara, održano je 1187 različitih programa na temu Budućnost knjige, sve u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Većina događanja bila je, naravno, usmjerena prema poticanju čitanja i kupovanja knjiga, čime se Hrvati, barem prema statistikama, ne mogu baš pohvaliti.

Srećom, naša Gradska knjižnica ne ulazi u taj prosjek, što znaju svi njeni korisnici, jer se naša knjižničarska ekipa, uz svesrdnu pomoć ostalih djelatnika, uvijek potrudi napraviti i ponuditi nešto novo i zanimljivo.

Takva je bila i ova Noć knjige u Samoboru. Umjesto cendranja oko (ne)čitanja već objavljenih knjiga i predstavljanja nekog od novijih izdanja ili pisaca, u goste su pozvali svoje sugrađane da im u 15 minuta ispričaju i predstave svoje zanimljive životne avanturističke priče, koje sve redom u budućnosti zaslužuju i svoje ukoričenje.

A gostovali su: maratonka Mirjana Klarić, motorist Robert Koletić Grba, koji je jedini od njih i objavio svoju Knjigu ceste, ultra-trkač Goran Lesjak, jedriličar Alen Šćulac i biciklist Filip Turk. Svi oni imaju i svoja druga zanimanja i poslove kojima zarađuju za život, no ovaj puta su malo pobliže brojnoj publici pojasnili što ih to vuče u neki posve drugi svijet, za nas obične ljude svakako uzbudljiv i pomalo ekstreman.

U njihove priče odlično se uklopio gitarom i glasom Ivan Mardešić Marda, koji bi također štošta mogao ispričati o saksofonu, gitari, biciklu, penjanju i onim daskama koje jašu na snježnim i morskim valovima.

Dakle, dobrih i zanimljivih priča, koje bismo svi u neko doba voljeli i pročitati, Samoborci imaju na pretek.

Objavljeno: 24.04.2018.