T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Ričet je zdrav za "dušu i telo"

Izložba fašničkih maski i predstavljanje novog izdanja Ričeta u Komunalcu

Predvorje u zgradi Komunalca postalo je gotovo stalan prostor u kojem svoje aktivnosti predstavljaju članovi domaćeg Ogranka Matice hrvatske.
U subotu, 3. siječnja, upriličili su tako prigodnu izložbu naziva Fašničke maske, a predstavljen je i humoristično-satirični list Ričet iz domaće kujhne, koji je uz ovaj Fašnik izašao 13. put.

Uvodno i na kraju programa matičari su se iskazali i kao glumci amateri, izvevši dva simpatična skeča u, za ovu priliku, novootvorenom "DA" baru.

Prigodnim rezanjem vrpce predstavljeno je zatim ovogodišnje izdanje Ričeta iz domaće kujhne, o kojemu je govorio njegov urednik Zoran Perović, a dio satiričnih uradaka objavljenih u Ričetu prezentirali su sami autori. 
Uz zvuke valcera i ples otvorena je i retrospektivna izložba 14-ero članova Likovnog odjela Fašničke maske. Tridesetak izloženih radove pohvalio je prof. Željko Nemec, a o svojim prvim izloženim fotografijama na ovu temu nešto više je rekao Milan Žegarac Peharnik, nasmijavši brojne nazočne autore i ostale posjetitelje, kojima se pridružio i gradski pročelnik Juro Horvat.

Uz tiskani Ričet, matičari su sve počastili i finim pravim ričetom, uz koji su nastavili neformalno druženje.

 

Objavljeno: 05.02.2018.