T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Muzej

Samoborke kroz muški i ženski objektiv

U Samoborskom muzeju otvorena izložba fotografija Ivane Pavlović i Ivana Tibora Grujića posvećena ženama

Ivana Pavlović i Ivan Tibor Grujić, dvoje naših vrsnih mladih fotografa, ujedinili su se na zanimljivom projektu kojeg je osmislila i kroz izložbu fotografija zajedno s njima realizirala viša kustosica Samoborskog muzeja Gordana Remussini.

Na izloženim velikim formatima nalaze se po dvije fotografije naših sugrađanki, nastale kroz objektiv jedne žene, Ivane Pavlović i jednog muškarca, Ivana Tibora Grujića.
Kako je na otvorenju izložbe u četvrtak, 8. ožujka, pojasnila Gordana Remussini, među brojnim svojim poznanicama, prijateljicama, poznatim i nepoznatim Samoborkama, odabrala je njih 21, od kojih svaka, obzirom na razlike u godinama, posao kojim se bave, kao i materijalnim i društvenim položajem, ima svoju jedinstvenu životnu priču. Remussini ih je zatim i kratko predstavila brojnoj publici, zahvalivši im na suradnji te im čestitala njihov dan.
A ovaj put u projektu su sudjelovale: Ana Turk, Tatjana Vuletić, Maja Cipek, Anastazija Prišlin, Lana Genc, Helena Čupić, Besime Beciri, Draženka Robotić, Renata Razum, Zlatka Šipek, Silva Krajačić, Snježana Zlodi, Maja Beran, Martina Kuhar, Jadranka Dujić Frlan, Dijana Pašara, Sanja Dular Cuculić, Vlasta Mažuranić, Grozdana Korpar, Đurđa Purić i Magdica Mišić. 

U katalogu koji prati izložbu svaka od njih odgovorila je i na tri naizgled jednostavna pitanja: o najvećem životnom izazovu te o najtužnijem i najsretnijem trenutku u životu, poslavši tako snažne životne poruke svim ženama koliko je vrijedno boriti se i izboriti za dostojan život i status koji svaka od nas u obitelji i društvu zaslužuje.

Svoje impresije s nazočnima podijelili su i autori, Ivana i Ivan Tibor, koji su ispričali kako je uopće došlo do njihove suradnje i kako je nastala ova izložba, a u ime svih "modela" zahvalila im je Jadranka Dujić Frlan.

Svim ženama njihov dan ovom su prigodom čestitale i predsjednica Upravnog vijeća Samoborskog muzeja Irena Kapor i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, koje su već samom svojom nazočnošću kao i funkcijama koje obnašaju, potvrdile kako u našem gradu žene ravnopravno sudjeluju i daju neprocjenjiv doprinos svim segmentima njegovog života i napretka, ali i poručile kako borba za ženska prava tu ne prestaju.  

Lijepe nagrade sponzora dobili su svi koji su kupili katalog, a za umjetnički dio programa pobrinule su se Lana Genc, Vlasta Mažuranić i Tatjana Vuletić.   

 

Objavljeno: 09.03.2018.