T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Slikom i stihom po Žumberku

Izložba radova s likovne kolonije Žumberak 2019. u Gradskoj knjižnici

Radove članova Likovnog odjela samoborskog Ogranka Matice Hrvatske, koji su nastali na tradicionalnoj likovnoj koloniji na Žumberku ove godine, domaća publika imala je priliku vidjeti u srijedu, 2. listopada, u Gradskoj knjižnici Samobor.

Voditeljica odjela Snježana Zakanj Radovanić uvodno je pozdravila prisutne, predstavila autore i njihove nove uratke, te zahvalila stojdraškom župniku Milanu Vranešiću na dugogodišnjem gostoprimstvu, kao i knjižnici, koja im svake godine omogući ovu izložbu.

U ime Grada Samobora čestitke i potporu u daljnjem radu matičarima je uputio predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, a na svoj osebujan način nazočnima se obratio i Mile Vranešić, podsjetivši kako su Žumberku potrebnije puno konkretnije mjere za njegov oporavak.

Žumberačke motive slikali su, crtali ili kiparili Tatjana Antolin, Vlatka Bošnjak, Maja Cipek, Đurđica Debogović, Vlado Gvozdanović, Franjo Jurčin, Grozdana Korpar, Vlasta Mažuranić, Nevenka Miklenić, Zdenka Resar, Maja Šmit i Snježana Zakanj Radovanić, a možete ih pogledati tijekom listopada u radno vrijeme knjižnice.

Uz glazbene predahe Dua MaLa, u povodu otvorenja izložbe svoje stihove o Žumberku pročitale su Vlasta Mažuranić, Anastazija Noršić, Nada Brglez i Danica Telišman.     

 

Objavljeno: 03.10.2019.