T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Žumberak uvijek rado ugošćuje umjetnike

Izložba radova s 22. žumberačke likovne kolonije

Samoborska Gradska knjižnica tradicionalno je i ove godine "udomila" izložbu radova članova Likovnog odjela Ogranka Matice hrvatske nastalih proljetos na Žumberku, gdje se već pune 22 godine naši domaći likovni umjetnici druže i pronalaze inspiraciju za svoja djela u prelijepoj prirodi.

Ovaj puta sve se odvijalo ispred knjižnice, izložba se može vidjeti u izlozima izvana, a na otvorenju u četvrtak, 10. rujna, okupili su se, uz autore, i ostali članovi Matice i ljubitelji likovne umjetnosti.

Svoje radove izložili su Tatjana Antolin, Đurđica Debogović, Blanka Klemar Prša, Grozdana Korpar, Milan Kuhar, Vlasta Mažuranić, Nevenka Miklenić, Željko Nemec, Zdenka Resar, Maja Šmit, Milan Stunja, Katica Lenardić, Ivan Mlačić, Snježana Zakanj Radovanić i Mirjana Žegarac. Već niz godina likovnjacima se na ovoj koloniji pridružuju i domaći pjesnici.

Nazočne je u ime Gradske knjižnice pozdravila ravnateljica Mirjana Dimnjaković, svojim članovima i gostima o izložbi je govorila voditeljica Likovnog odjela MH Samobor Snježana Zakanj Radovanić, a svoje zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom i ponovnim boravkom umjetnika na Žumberku iskazao je njihov domaćin, žumberački vikar Mile Vranešić, ne propustivši priliku da ih kroz prigodnu duhovnu priču ponovno pozove na sljedeće druženje.

Uz međusobne zahvale i pohvale, otvorenje izložbe upotpunila je Vlasta Mažuranić svojim stihovima, a potom glazbeno i mladi violinist Michael Heaton.

Objavljeno: 11.09.2020.