T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Sportska događanja

3. Samobor trail

Po treći puta u režiji samoborskog Kluba cestovnog i planinskog trčanja, organizirana je u subotu, 8. lipnja trail utrka po samoborskim bregima sa startom i ciljem na Poljanicama, u sklopu KontineTrail lige.

Natjecatelji su se okušali na tri različite staze sa dužinama od 8, 16 i 31 kilometar i pripadajućim usponima od 400, 800 i 1600 metara prikladnih imena: rekreativna, te natjecateljske u sklopu KontinenTrail lige, kao 5. kolo iste, kratka i duga.

Interes trkača za utrku bio je odličan. Okupilo se 281 sudionika željnog nadmetanja, druženja prije i nakon utrke, odlične atmosfere lovačkog doma i uživanja u pravom ljetnom danu na gotovo 30 C.

Na rekreativnoj stazi nastupilo je ukupno 70 natjecatelja, 33 muškarca i 36 žena.. Bilo je potrebno savladati nešto više od 8 kilometara sa oko 400 metara uspona i nizbrdica. U konkurenciji 36 dama najbrža je bila Petra Crnković iz KCIPT-a Samobor sa vremenom: 1:00:19, dok su je pratile druga Sandra Kuzmić i treća Valentina Kruk iz Adidas Runners Zagreb.

Kod muškaraca se među 33 natjecatelja najbrže hlada i dobre točene pive domogao Robert Starčević iz AK Zaprešić za odličnim vremenom: 49:47. Slijedili su ga Patrik Prišlin i Srđan Obradović iz Canicross Croatia.

Samo imenom kratka, no vrlo zahtjevna staza u stvari je bazirana na trasi duge staze Samoborske zimske trail lige. Trebalo je savladati između 15 i 16 kilometara sa oko 800 metara uspona i silazaka. Vrlo zahtjevno za toplinske uvjete kakvi su vladali i u našem gorju, bez iznimke. Nastupilo je ukupno 153 natjecatelja, dok je trku završilo tri manje, dakle 150, 63 dame i 87 muškaraca. 

Ukupne pobjednice jučerašnje jurnjave na sve samo ne laganoj i kratkoj stazi, bile su, kao pobjednica Helena Gleđa, AK Dubrovnik, s vremenom 1:41:37; druga je bila Eva Ocvirk, dok je ukupno treća bila Marta Grubić, AK Dubrovnik.

Ukupnu pobjedu na kratkoj stazi među muškarcima odnio je opet odlični Ante Živković iz SAK FIT Zaprešić, s vremenom: 1:22:08, drugi ukupno je bio Dražen Dinjar, dok je treći Saša Horvat.

Duga i vrlo zahtjevna staza bazirana je u prvom dijelu na trasi duge staze Samoborske zimske trail lige, u njenom obrnutom smjeru, gdje je do povratka na Poljanice prvi puta, trebalo savladati 16 kilometara sa oko 800 metara uspona i silazaka. Nakon toga je trebalo odraditi Plešivicu sa obje strane i prikupiti još 15 kilometara prije povratka natrag na Poljanice. To je bilo vrlo zahtjevnih 31 kilometar sa oko 1600 ili više metara uspona i silazaka. Nastupilo je ukupno 58 natjecatelja, dok je trku završilo 11 manje, dakle 47. Svega deset dama i 37 muškaraca. 

Ukupne pobjednice jučerašnje jurnjave po pakleno vrućoj i dugoj stazi, bile su, kao pobjednica Ines Bašić iz AK Dubrovnik, s vremenom: 3:50:16, druga je bila Ivančica Jež, dok je ukupno treća bila Dorotea Kutleša, AK Maksimir.
Ukupnu pobjedu na teškoj i dugoj stazi među muškarcima odnio je odlični Marko Gorički, AK Zabok, s vremenom: 3:07:17. Drugi ukupno je bio Alen Štefanić, AK Maksimir, dok je treći Goran Poznanović, AK Plitvice.

S obzirom da se u KontineTrail ligi boduje i ekipni poredak, zbrajaju se rezultati po tri najbolje dame i tri najbolja muškarca u svakom kolu, od ukupno 11 članova ekipe koliko ih može biti izlistano u pojedinoj ekipi. Stoga je najboljim ekipama podijeljeno po 11 medalja svakoj ekipi, ali i po demižon vina Šember vina, te kutiju prefine greblice Pekarnica Nikl. Također, nakon ulaska u cilj sve natjecatelje je čekala okrjepa vodom Cetina, prava izvorska. A u našim startnim paketima i nagradama našli su se i proizvodi Rakija Perković, Dogma čarapa i Natural Wealtha. Energiju nam je vraćao Hell. Sve zajedno je bilo pod pokroviteljstvom našeg Kluba i uz svesrdnu pomoć Grada Samobora i TZ Samobor.

Jučer su najbolji bili članovi tima The Running Sloths, drugi su bili SAK FIT Zaprešić, dok su treći bili AK Zaprešić rezervna klupa.
Svi rezultati dostupni su na www.stotinka.hr

Više: https://bit.ly/2KFc6O2

Objavljeno: 10.06.2019.