Grad Samobor Grad Samobor Logo

Zanimljivosti iz sporta

Bridž i preferans

Bridž i preferans
25.11.
2019.

Turniri u spomen na Gordana Borovčaka 

U spomen na petu godišnjicu smrti istinskog ljubitelja bridža i preferansa, velikog igrača i teoretičara raznih kartaških igara, osnivača turnirskog preferansa u Hrvatskoj te Športskog preferans kluba Samobor i Hrvatskog preferans saveza, Gordana Borovčaka, u Samoboru je u restoranu „Samoborska oštarija“ u nedjelju, 24. studenoga održan Memorijalni turnir u preferansu „Gordan Borovčak“. Uz članove samoborskog kluba, na turniru su nastupili i igrači preferansa iz drugih hrvatskih klubova iz Varaždina, Karlovca, Osijeka i Jastrebarskog, njih ukupno 39.

Pobjednik turnira je Robert Jelenić iz Preferans kluba Karlovac, iz kojeg je i drugoplasirani Petar Slavina, a treće mjesto dijele članovi ŠPK Samobor, Zlatko Kapusta i Denis Jurečić. Najbolje plasirana igračica je Ljiljana Veličaj, a najbolja ekipa je također iz Karlovca, koju je predvodio Robert Jelenić.

Gordan Borovčak organizirao je prvi sportski preferans turnir u Samoboru 19.svibnja 1984. godine. Bio je osnivač i sve do smrti predsjednik Športskog preferans kluba Samobor, koji je osnovan 2002. godine.

Isto tako značajan bio je angažman Gordana Borovčaka na organizaciji i očuvanju bridža u Samoboru, gdje je bio tajnik Športskog bridž kluba Samobor te voditelj tečajeva i pisac udžbenika. Zato i Športski bridž klub Samobor redovito organizira Memorijalni bridž turnir u spomen na Gordana Borovčaka, koji će se ove godine održati u petak, 27. prosinca s početkom u 18 sati u restoranu „Samoborska oštarija“.