T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti iz sporta

S obzirom na sve, samoborski sportaši odradili su odličnu sezonu

Razgovor: Miro Kelečić, predsjednik Samoborskog športskog saveza

S obzirom na sve, samoborski sportaši odradili su odličnu sezonu

- Za većinu samoborskih sportskih klubova i sportaša završava sezona i slijedi ljetna stanka. Kako biste ocijenili proteklu godinu, s obzirom na brojne prepreke uzrokovane pandemijom koronavirusa?

- S obzirom na sve što se događalo, čak bih rekao da je sezona bila odlična. Naravno, ne odnosi se to na sve segmente, jer su propisane mjere na neke klubove i sportaše utjecale manje, a na neke više. No, i u takvoj sezoni naši su sportaši postizali vrhunske rezultate – od karataša, judaša, rukometaša, nogometaša, biciklista... Uspjelo se, ipak, uz sve te uvjete i dodatna odricanja, a uz podršku saveza, odraditi kvalitetnu sezonu. Sezona zapravo još uvijek traje, jer su se s otvaranjem i popuštanjem mjera produljili i neki rokovi. Doduše, možda u nešto drukčijem formatu, ali još uvijek se odvijaju neka natjecanja, pogotovo mlađih kategorija, koji su kroz zabrane treniranja i natjecanja bili najviše pogođeni cijelom ovom situacijom.

- Jeste li na bilo koji način u savezu osjetili promjenu vlasti u Samoboru?

- Vidljivo je i iz medija da se gradonačelnica Petra Škrobot uključila u samoborski sport, posjećuje događanja i natjecanja, a uspjeli smo se upoznati i u par navrata kratko razgovarati. S obzirom da gradonačelnica dolazi iz sportske obitelji, a i sama je bila rukometašica, sport joj je važan pa je naglasila i dala do znanja kako će Grad i dalje brinuti i potpomagati svoje sportaše. S te strane sam optimističan, jer je to naznaka kvalitetne suradnje.

- Predsjednik ste Košarkaškog kluba Samobor. Kakva je bila protekla godina za košarkaše?

- Godina je bila turbulentna, kao i svima. Moj je dojam da se moglo i trebalo više, ali nismo nezadovoljni. Već u startu smo imali povrede i bolesti naših nositelja igre, neki su morali u samoizolaciju ili smo čekali da prebole koronu, pa su se utakmice odgađale i često igrale usred tjedna, umjesto u dane vikenda. Kako smo svi u klubu volonteri, trebalo je uložiti dodatne napore. Ostvarili smo primarni cilj, a to je opstanak u 1. ligi.

- Što očekujete u sezoni koja je pred vama?

- Pomladili smo momčad, promijenili trenera (Zvonimir Perić, bivši trener kadeta i juniora Cibone), naporno treniramo, puno ulažemo u mlade domaće igrače, od kojih s vremenom, kroz 3 ili 4 godine, očekujemo i ozbiljne rezultate. Zaista želimo ekipirati momčad od Samoboraca i igrača iz bliže okolice, što trenutno nije slučaj, ali je važno za budućnost kluba. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti.

Objavljeno: 14.07.2021.