T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti iz sporta

Prvi korak prema Parizu 2024. godine

Helena Vuković nastupit će na Europskom seniorskom prvenstvu

Prvi korak prema Parizu 2024. godine

Judašica samoborskog Profectusa Helena Vuković nastupit će od 16. do 18. travnja na Europskom seniorskom prvenstvo u judu u portugalskom Lisabonu.

Helena je tek od ove godine ušla u uzrast mlađih seniora, natjecatelja do 23 godine starosti, ali rezultati krajem prošle godine, kada je kao juniorka osvojila 5. mjesto na EP za mlađe seniore te na Europskom seniorskom kupu u Dubrovniku pobijedila izravne konkurentice u reprezentaciji, a u finalu i sigurnu putnicu na Olimpijske igre u Tokiju Larisu Cerić iz BiH, stavili su je u fokus izbornika hrvatske judo reprezentacije.

Dokaz da je u dobroj formi bio je i nastup na seniorskom European Judo Open turniru krajem veljače u Pragu, na kojem je s tri ippona stigla do zlatne medalje.

Svi ti rezultati i uporan rad doveli su do poziva na nastup za seniorsku reprezentaciju. Iako su u judu iznenađenja uvijek moguća, ovaj će nastup za Helenu biti samo upoznavanje s najelitnijim natjecanjem, jer mnogi seniori još uvijek hvataju bodove za odlazak u Tokio pa će i konkurencija biti izrazito jaka.

Heleni će nastup u Lisabonu biti samo priprema za sljedeći olimpijski ciklus i hvatanje norme za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Objavljeno: 15.03.2021.