T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti iz sporta

Pedalirali do Okića

4. Samoborska biciklijada

Brdsko biciklistički klub Šišmiš, uz podršku TZ Grada Samobora, za sve ljubitelje sportskog i rekreativnog biciklizma organizirao je u subotu, 25. svibnja, još jednu Samoborsku biciklijadu.
Već četvrtu godinu zaredom Šišmiši svojim sugrađanima i prijateljima biciklistima predstavljaju sigurne i označene pravce kojima na dva kotača mogu doći do najljepših prirodnih predjela u okolici Samobora, a za sve im je dovoljan pouzdan bicikl, kaciga i dobra volja ili raspoloženje.  

Ove godine atraktivna biciklistička ruta vodila je do Okića, duljine 23 km i s 520 m visinske razlike, a s glavnog gradskog trga stotinjak biciklista krenulo je u jutarnjim satima iz centra Samobora cestom kroz Malu i Veliku Rakovicu, Konščicu i Klake, do planinarskog doma Maks Plotnikov podno staroga grada Okića. Ruta se dijelom vraća natrag te nastavlja cestom kroz Kotare, Manju Vas i Cerje prema Samoboru. Nakon druženja i ručka organiziran je i zajednički povratak u grad.

Svi sudionici koji su, prema uputama BBK Šišmiš, do određenog datuma uplatili kotizaciju dobili su i prigodne majice za uspomenu i zasluženi ručak u Planinarskom domu dr. Maks Plotnikov na Okiću, a puno je bilo i onih koji su na biciklijadu došli u vlastitom aranžmanu, uživajući u druženju, konačno i sunčanom danu, te prelijepoj prirodi Samoborskoga gorja.

Objavljeno: 27.05.2019.