T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti iz sporta

Povratak na terene

Samoborski tenisači održali prve trening-turnire s kolegama

O stvarnim žrtvama i svekolikim posljedicama uzrokovanima pandemijom koronavirusa još ćemo dugo pisati, a cjelokupna situacija odrazila se i na sport. I profesionalci i sportski rekreativci snalazili su se na razne načine kako bi proteklih mjeseci održali fizičku i psihičku kondiciju za koliko-toliko normalan povratak na sportska borilišta. Konačno kreću i natjecanja, doduše bez publike, ali i to je već značajan pomak.

Tako su, na inicijativu izbornika teniske juniorske i početne seniorske generacije naših reprezentativaca Nikice Žgaljića, u subotu i nedjelju, 30. i 31. svibnja, na vanjskim teniskim terenima samoborskog Teniskog kluba 1890 održani trening-turniri mladih reprezentativaca, tijekom kojih su u 2 dana njih dvanaestorica odigrali svaki po 6 mečeva.

Nakon prvog takvog susreta u Zagrebu, na terenima Mladosti, izbornik Žgaljić i treneri naših perspektivnih tenisača mogli su u Samoboru steći još bolji uvid u njihovu spremnost pred nadolazeće turnire.

U Samoboru su ih na uređenim terenima spremno dočekali čelnici teniskog kluba, a posebno su se u gostoprimstvu iskazali članovi obitelji naših ponajboljih i najpoznatijih tenisača ove generacije, Antonija Šančića i Nikole Bašića, počastivši ih u pauzi za ručak roštiljem i prigodnim pićem.

Antonija i Nikolu, s obzirom na dosadašnje rezultate, tek čekaju natjecanja na kojima će moći pokazati svoj talent i znanje u baratanju malom žutom, svjetski poznatom lopticom.

Na zajedničko druženje odazvali su se i brojni drugi ljubitelji tenisa, doajeni teniskog sporta i novinari, koji su u ugodnom okruženju "pretresali" aktualne sportske teme i probleme.

Objavljeno: 01.06.2020.