T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti iz sporta

Sportski susreti Samobor - Brežice

Naglasak na druženju i prijateljstvu

U sklopu proslave Občine Brežice, Športna zveza Brežica u srijedu, 23. listopada, organizirala je tradicionalni susret sportaša sa susjednim Gradom Samoborom. Samoborci su domaćine ugostili 17. listopada uz Dan grada, a bili su uspješniji od Brežičana i pobijedili u tenisu, nogometu i stolnom tenisu, u rukometu je rezultat bio neodlučan, dok je ekipa iz Brežica zabilježila pobjedu u košarci.

Počeci sportskih susreta sa susjednom pograničnom općinom Samobor sežu u 1962. godinu, kada su se odvijali u obliku radničkih sportskih igara i sindikalnih sastanaka. Za vrijeme raspada Jugoslavije i rata u Hrvatskoj susreti se nisu održavali, a obnovljeni su 2000. godine, u nogometu, košarci, rukometu, tenisu i stolnom tenisu na klupskoj razini.

Na uzvratnom susretu u Brežicama sportaši su se natjecali u istom programu kao i u Samoboru.

Teniski mečevi su se održali na terenima TK Brežice. Ukupno je odigrano 6 mečeva, 5 singlova i 1 par. Meč je završio neriješeno - TK Brežice : TK Samobor 1890 - 3:3

Nogometna utakmica je odigrana u kategoriji U13 između NK Brežice i NK Samobor. Rezultat je također bio neriješen 1:1.

Rukometaši su igrali u Sportskoj dvorani Brežice u kategoriji dječaka 2004. i mlađi između ekipa RK Brežice i RK Rude Samobor. Gosti iz Samobora bili su uspješniji rezultatom 27:32.

U košarci su igrali veterani KK Brežice i KK Samobor u dvorani Gimnazije Brežice. Na povratničkom susretu bili su uspješniji samoborski gosti - 53:56.

Susreti u stolnom tenisu održani su u teretani OŠ Brežice. Ukupno je odigrano 9 utakmica pojedinačno i 2 dvoboja (momčadski dvoboj). Ovaj puta ekipa domaćina je bila uspješnija - 7:4.

Ukupni rezultat susreta Brežice - Samobor bio je 2:3.

Više od rezultata naglasak i ovih susreta bio je na druženju, susretima vršnjaka iz susjedne pogranične općine i dogovoru o daljnjoj suradnji.

Nakon završetka susreta organiziran je domjenak i druženje u predvorju sportske dvorane. Prisutnima su se obratili načelnik Občine Brežice Bogdan Palovšnik, tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek i pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Samobora Juro Horvat.

Objavljeno: 28.10.2019.