T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti iz sporta

Zlatne medalje i Samoborcima

1. i 2. travnja u Ivankovu održano karate prvenstvo Hrvatske u borbama za mlađe uzrasne kategorije

Zlatne medalje i Samoborcima

U  novoj sportskoj dvorani u slavonskom Ivankovu održano je 1. i 2. travnja prvenstvo Hrvatske u borbama za mlađe uzrasne kategorije. Prema očekivanjima, dva najveća aduta Karate kluba Samobor, Dario Szel i Dino Šimunec superiorno su stali na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, ne dajući svoji suparnicima ni najmanje nade u pobjedu.
Najprije je do titule došao Dino (mlađi kadeti do 48 kg), koji je u četiri sigurne pobjede ostvario bodovni skor od 15:1, što itekako dovoljno govori o kvaliteti njegovog karatea. Najveći otpor imao je od suparnika iz Pule u finalnom meču, ali pobjeda nije dolazila u pitanje ni u jednom momentu. 
Dario (mlađi kadeti do 52 kg) je u svoje tri pobjede pokazao veliku nadmoć te je u svakom meču bio atraktivan i nadahnut. U tri borbe je napravio čak 10 bodova, a na njemu nije nitko nije napravio niti jedan bod, što je pravi pokazatelj nadmoći njegovog karatea na ovom državnom prvenstvu.

Za žaliti je što Ivan Terihaj (mlađi kadeti do 45 kg) nije uspio doći do medalje. Nakon tri pobjede, u polufinalu gubi meč u zadnjoj sekundi, a zatim u repasažu nakon sigurnog vodstva od 2:0 i dominacije radi nevjerojatnu grešku u zadnjim sekundama. Suparnik mu je plasirao udarac nogom uglavu te time preokrenuo rezultat i odnio pobjedu i medalju koju je u biti Ivan zaslužio svojim nastupom.
Vrlo blizu medalji bio je i mladi Roko Crnski (učenici do 30 kg), koji je gurao sve do polufinala, pobijedivši u 3 borbe, a onda je nakon gubitka polufinalne borbe tijesno izgubio i repasažni meč za brončano odličje.  


Odlične rezultate ostvarili su i mladi karatisti iz Bregane, koji su osvojili dva brončana odličja na ovogodišnjem PH u borbama. Članovi Karate kluba Bregana su prvi dan natjecanja imali tri predstavnika u kategoriji mlađih kadeta do 52 kg. Najuspješniji je ovom prilikom bio Petar Žučko, koji je u borbi za treće mjesto pobijedio klupskog kolegu Petra Stanića. Kvalitetan nastup imao je i Borna Stanić, ali se nije umiješao u borbe za medalju.Drugi dan natjecanja je bio rezerviran za učenike, učenice (10-11 g.) i mlađe kadetkinje (12-13 g.) Patricija Žabčić je vrlo dobrim nastupima izborila broncu u kategoriji učenica do 44 kg i potvrdila svoje visoke mogućnosti. Elena Bošnjak je imala zapažen nastup u kategoriji mlađih kadetkinja do 50 kg, ali je nakon dvije pobjede zaustavljena u četvrtfinalu. Elena je velikim zalaganjem na treningu ostvarila značajan napredak pa će uskoro i ona doći do državne medalje.

Objavljeno: 03.04.2017.