T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Gradonačelnica

Konferencija za medije

Skromno s obzirom na zadane uvjete, ali uobičajeno kvalitetno

Konferencija za medije

U samoborskoj Galeriji Prica gradski čelnici su u srijedu, 7. listopada, održali konferenciju za medije, na kojoj su prisutnim novinarima najavili zbivanja u povodu Dana grada Samobora, koji se već niz godina obilježava treće subote u mjesecu listopadu.

Proslava 778. rođendana našega grada bit će puno skromnija od dosadašnjih zbog poznatih ograničenja uslijed pandemije koronavirusa, ali jednako kvalitetna u svojem sadržaju. O planiranim događanjima i programima vezanima uz Dan grada govorili su predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić te zamjenici gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i Željko Stanec.

Šoić je rekao kako će i ove godine središnji dio proslave biti svečana sjednica Gradskog vijeća, koja će se održati 17. listopada u kino dvorani, na kojoj će pred 60-ak uzvanika biti dodijeljene ovogodišnje nagrade i priznanja Grada našim zaslužnim sugrađanima. Prije same sjednice u Parku domovinske zahvalnosti bit će odana počast poginulim braniteljima, a, ukoliko do tada ne bude dodatnih epidemioloških ograničenja, održat će se i Plac pod cirkvom Udruge Etno-fletno, dok će Samoborce na proslavu tradicionalnom jutarnjom budnicom pozvati Gradska glazba. Izostat će ove godine Festival kotlovine i druge gastro priredbe, kao i koncerti.

No, tijekom tjedna uoči Dana grada, bit će više kvalitetnih programa koje za Samoborce i posjetitelje grada pripremaju gradske ustanove, naglasila je zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković. U Gradskoj knjižnici bit će održano predstavljanje zbirke haiku poezije, Samoborski muzej priprema izložbu Grozdane Korpar i tematski okrugli stol o Belinoj povelji, u Galeriji Prica bit će otvorena izložba Slavko Grčko, u suradnji s riječkim Muzejom suvremene umjetnosti, a u Centru za mlade Bunker održat će se stand-up predstava Budimo realni. U suradnji s dječjim vrtićima organizira se i on-line natječaj za najbolji crtež na temu grada, koji će, naravno, biti i prigodno nagrađen.

Zamjenik Željko Stanec rekao je da će, sukladno prilikama, i ovogodišnji obilazak komunalnih radova biti skraćen i sveden na najvažnije pa će tako započeti na prostoru bivše Vojarne Taborec razgledavanjem nove zgrade Centra za socijalnu skrb, unutar koje se nalazi i novouređena spomen soba 151. samoborske brigade, koja će ovom prigodom biti i svečano otvorena, a obići će se i dio uređenih gradskih prometnica te dogradnja OŠ Samobor.
 

Obzirom na trenutne mjere, ono najbitnije, svečana sjednica ove će se godine prenositi uživo, a za više detalja pratite mrežne stranice. 

Objavljeno: 07.10.2020.