T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Turizam

Sve je spremno za veliku fašničku završnicu!

Nakon dva vikenda odlične zabave pod maskama, danas završava 196. Samoborski fašnik!

Sve je spremno za veliku fašničku završnicu!

Nakon dva vikenda odlične zabave pod maskama, danas završava 196. Samoborski fašnik, jedna od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj i jedna od najvećih turističkih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Svi koji su proteklih dana posjetili Samobor uživali su u bogatom programu, odličnoj atmosferi i fašničkim delicijama, a vrhunac fašničkih spelancija je danas na pokladni utorak, 1. ožujka.

Kako i nalaže fašnička tradicija za sve loše što nas je zadesilo u protekloj godini te kako bi se osiguralo da period pred nama bude bez negativnih utjecaja, osuđen, a zatim i skuren bit će Princ Fašnik.

Program zadnjeg dana Fašnika počinje u 19 sati kada će prema Trgu fašničkih velikana krenuti velika završna fašnička povorka praćena zvucima udaraljkaša, a potom na glavnoj pozornici kreće dodjela nagrada najbolje maskiranim pojedincima i grupama.

Za najmaštovitije i najoriginalnije maske i nastupe novčanim nagradama, temeljem ocjene Princa Fašnika, Princeze Srake, Fiškala i Sudca, nagrađeni će biti mjesni odbori, pojedinačne, grupne i obiteljske maske, a veliki pehar dobit će pobjednici ovogodišnjeg izdanja "Fašničke Lige prvaka" u malom nogometu.

Najbolje fašnički uređenom ugostiteljskom lokalu pripast će "Srakino gnezdo" dok će "Fašničke galge" biti dodijeljene za izniman dugogodišnji doprinos očuvanju i njegovanju tradicije Samoborskog fašnika.

Nakon dodijele nagrada slijedi suđenje Princu Fašniku i njegovo paljenje uz spektakularan vatromet, a sve će završiti koncertom Gibonnija.

Foto: Edin Tuzlak

Objavljeno: 01.03.2022.