T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Uspješno održan Samobor Craft Festival

Festival je okupio brojne craft proizvođače, ponudio bogat ugostiteljski i glazbeni program te pregršt događanja za djecu.

Koncertom kultnog benda Pips, Chips&Videoclips jučer je završeno prvo izdanje Samobor Craft festivala. Tijekom 4 dana trajanja, od četvrtak 21. travnja do nedjelje 24. travnja, Festival je okupio brojne craft proizvođače, ponudio bogat ugostiteljski i glazbeni program te pregršt događanja za djecu u sklopu Festivala igračaka.

Na više lokacija, od Trga kralja Tomislava preko Kleščićeve ulice do Trga Matice hrvatske nudili su se craft proizvodi: nakit, igračke, torbe, umaci, licitari, medenjaci, rakija, gin, vino, pivo i druga pića, jestivi, uporabni i ukrasni predmeti, sve rad vrijednih ruku obrtnika i poduzetnika iz raznih krajeva Hrvatske. Uz samoborske, na festivalu su se predstavili i izlagači iz Varaždina, Ivanić-Grada, Osijeka, Križevaca, Novske, Karlovca i drugih gradova.

S naglaskom na zanatske vještine, ovaj najveći hrvatski festival posvećen malim zanatima ugostio je nekoliko tisuća posjetitelja te ponudio ugodan cjelodnevni boravak u Samoboru.

Na Trgu Matice hrvatske djeca su mogla uživati u Festivalu igračaka, ručno rađenim igračkama, besplatnim radionicama i raznim igrama.

Večernji sati bili su rezervirani za koncerte ponajboljih domaćih rock, pop i hip-hop imena - ukupno osam izvođača i bendova nastupilo je na prvom izdanju Samobor Craft  Festivala, a to su Vojko V, Urban&4, Silente, Pips, Chips&Videoclips, pocket palma, Bore Balboa, BluVinil i Porto Morto.

Zamišljen tako da nastavlja tradiciju Samoborskog proljetnog sajma, u svom prvom izdanju Samobor Craft Festival predstavio je tradicionalne zanatske rukotvorine iz čitave Hrvatske, spojene u atmosferu urbanog izložbeno-glazbenog festivala. Zabave i osmijeha nije nedostajalo, a prvi korak ka stvaranju neke nove tradicije je uspješno započet.

Foto: Marko Lopac i Roberto Pavić

        

Objavljeno: 25.04.2022.