T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Književna RoKlijada

Književna RoKlijada vol. 6

Kliknulo nam je s "Henom"!

Književna RoKlijada vol. 6

Nama je čitanje ljubav, a silno se trudimo da nam bude i zabava. Roklijada je tako i nastala: iz zabave smo spajile naša prezimena Ro(botić) + Kli(surić) i tako došle do Književne Roklijade, a ostalo već ulazi u sferu posla. Naš je cilj sve što pročitamo prenijeti dalje. Sudbina se s nama lijepo poigrala i podarila nam posao na kojem baš moramo čitati knjige. Nesebično i otvorena srca u Književnoj ćemo Roklijadi podijeliti s vama dojmove o pročitanom.

Kao što smo lanjske i predlanjske godine s Interlibera vukle pune vrećice Frakturinih izdanja, tako smo se ove godine zatrpale izdanjima Hena coma. I nema to veze s pravim, realnim stanjem stvari, ali nama dvjema ove je godine kliknulo s „Henom“.

Žmirićevo Putovanje desnom hemisferom, Gunnarssonovo Negdje drugdje u Švedskoj, Kak je zgorel presvetli Trombetassicz Marka Greguru, Godinu pijetla Tereze Boučkove, Pitanje Anatomije Marine Vujčić, Šerbedžijino Poslije kiše, Društvene igre Andrije Škare i Našu ženu Tanje Mravak, lijepo smo, na Zagrebačkom Velesajmu potrpale u vrećice i prohodavši cca 8513 koraka, krenule doma, itekako svjesne da smo stopostotni fanovi izdavačke kuće Hena com.

Pa, kad smo još shvatile da je autorica „Anatomije“ urednica „Igrama“, odmah smo tu vidjele svoju sudbonosnu povezanost s Hena comom. Naime, Marina Vujčić urednica je knjige Andrije Škare Društvene igre i autorica odličnog romana Pitanje anatomije.

Zaigrajte Društvene igre

Društvene igre zbirka je kratkih priča, urbanih prizora iz života malih ljudi.

Ono što oduševljava u Škarinu pisanju je mirnoća pripovijedanja, a Andrija je u tome, očito, majstor. Još dok je gostovao kod nas u knjižnici bili smo oduševljeni kojom mirnoćom i kako „nenametljivo“ čita svoje priče. U iščekivanju još jednog Andrijinog čitanja u samoborskoj knjižnici, pročitajte Društvene igre.

Tražim gospođu za milovanje leđa...

Pitanje anatomije je priča o usamljenosti, a Marina Vujčić piše ga odličnim stilom, s puno fine ironije i izbrušenh rečenica. Neobična je to priča koja i neočekivano počinje i neočekivano završava.

Florijan Bauer i Veronika Vinter glavni su likovi romana, oboje usamljeni, a spaja ih sljedeći oglas: „Tražim gospođu za milovanje mojih leđa. Isključivo leđa.
Sigurnost, diskrecija i dobra zarada zajamčeni.“

Nastavak pročitajte sami, a mi dodajemo još ovo: upustite se u ovogodišnju avanturu s izdavačkom kućom HENA COM i definitivno nećete požaliti!

Objavljeno: 04.01.2018.