T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   GOST(ionica)

Tko je Igor Kuhar?

Održivo svjesno roditeljstvo na Odjelu za djecu i mlade.

Tko je Igor Kuhar...

…psiholog koji se bavi podrškom u domeni osobnog razvoja stručnih suradnika, roditelja i djece. Druga sam generacija djelatnika u predškolskom sustavu unutar svoje obitelji, roditelj sam, jako sam orijentiran na aktivnost i osobni razvoj (volim učiti o sebi i drugima kroz razne oblike terapijskih postupaka, plesa, glazbe, sporta).

Održivo svjesno roditeljstvo je…


… jedna od tri grane projekta kojeg razvijam: ODRŽIVI SVJESTAN RAZVOJ. Roditeljstvo je prirodna uloga koju svaki roditelj dobro poznaje i ima priliku i odgovornost iskoristiti izazove roditeljstva kako bi se što više svjesno i ciljano transformirao u što jasniju i kompletniju osobu kroz razvoj svoje obitelji.

Radeći na sebi kao roditelju dajemo maksimalno vlastitom djetetu, što opet dijete direktno vraća nazad čitavoj obitelji i zajednici kasnije.

Savjetovanje za roditelje …


… je individualan pristup rada u kojem roditelj ima priliku iznijeti detalje vlastitih roditeljski izazova i saznati kako prilagoditi vlastite odgojne pristupe i metode, kako bi pružio što kvalitetniju podršku sebi i djetetu. Ako vas zanima kako svjesno usmjeravati vlastitu roditeljsku ulogu i time kvalitetno poticati razvoj svog djeteta, došli ste na pravo mjesto.

Radionice za roditelje …


… zamišljene su da roditeljima daju alate kako svojem djetetu dati još kvalitetniju podršku u razvoju ili rješavanju određenih izazova kroz odrastanje (razvojnih faza). Na radionicama otvaramo i dugoročnu perspektivu roditeljstva, tj. govorimo o tome koji su budući izazovi djece i kako se danas postaviti kao roditelj kako bi u kasnijem razvoju djeca lakše prihvaćala izazove odrastanja i života.

Čestitke! Stigla je nagrada!

Krajem ove godine Igor je primio priznanje HPD-a "Marulić: Fiat Psychologia"za osobit doprinos razvitku primijenjene psihologije. Nominaciju je potaknuo razvoj modela optimizacije adaptacijskih procesa djece i odraslih na institucionalni odgoj, te anti-stresni programi za odrasle i djecu.

 

Održivo svjesno roditeljstvo na Dječjem - termini radionica

Razvoj pozitivne slike o sebi 30.10.2017. u 18:30
Postavljanj granica u ponašanju 27.11.2017. u 18:30
Dječje emocije - strah 29.01.2018. u 18:30
Da li je moje dijete darovito 26.02.2018. u 18:30
Dječje ponašanje - prkos 26.03.2018. u 18:30
Djeca i elektronički mediji 23.04.2018. u 18:30


Čitajte po Igorovoj preporuci!

S onu stranu zrcala - Majda Rijavec i Dubravka Miljković

Revolucija u učenju – Gordon Dryden

Osobine i psihološki uvjeti razvoja djeteta predškolske dobi – Branka Starc

Objavljeno: 08.12.2017.