T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

"Oni" pogađaju u sridu

Izložba karikatura Tisje Kljaković Braić

Splitska akademska slikarica Tisja Kljaković Braić predstavlja se u Samoboru svojom prepoznatljivom izložbom karikatura jednostavnog naziva Oni. Iznimno zanimljiva izložba privukla je na dan otvorenja u petak, 19. ožujka, najveći mogući broj posjetitelja u Art room u Centru za mlade Bunker, a svi ostali izložbu mogu pogledati, uz stručno vodstvo, svake subote od 12 sati, sve do 23. svibnja.

Riječ je o crtežima/ilustracijama/skicama, ogoljenima, ali posve jasnima, popraćenima kratkim, naizgled običnim rečenicama koje izmjenjuju "on" i "ona" u svakodnevnom životu i različitim situacijama, u kojima ćemo se svi prepoznati i koje će nas čistim, britkim, poznatim splitskim humorom od srca nasmijati.

Izložbu, osim kataloga, prati i istoimena knjiga karikatura, koja je postigla ogroman uspjeh ne samo među ljubiteljima likovne umjetnosti, već i puno šireg čitateljstva, i može se, uz ostale prigodne brendirane stvari, kupiti u Bunkeru.

Radove Tisje Kljaković Braić predstavili su kustosica Galerije Prica Nikolina Šimunović i autor predgovora u katalogu Guido Quien, koji je prisutne poveo i u razgledavanje, a izložbu je, u nazočnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Samobora Mirana Šoića, otvorila njegova zamjenica Maja Gračanin.

Objavljeno: 22.03.2021.