T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstavljanje knjiga

Ipak se imamo šanse održati

Predstavljena knjiga Josipa Kumeričkog Svjedočanstvo o održivosti

Ipak se imamo šanse održati

Naš sugrađanin Josip Kumerički, po struci inženjer kemije, danas je umirovljenik koji ni nakon 40 godina staža u struci ne miruje – aktivan je član samoborskog Društva inženjera i tehničara, a od 2011. godine vodi i svoj blog naziva "ekovalen", u kojem propituje i prati brojne aspekte održivosti ili samoodrživosti ljudskog bića, prirode i svega što ga okružuje. 

Nakon puno godina plodnog životnog i radnog iskustva, Kumerički je svoja razmišljanja, iskustva i saznanja, koja s javnošću dijeli i u svom blogu, odlučio ukoričiti i staviti u knjigu naslova Svjedočanstvo o održivosti. Podrška kolega nije izostala pa je knjiga i predstavljena nakon redovne skupštine samoborskog Društva inženjera i tehničara u srijedu, 28. studenoga, u prostoru POP UP kina na Autobusnom kolodvoru.

Knjiga je vrlo zanimljiva, jer stručno, ali prihvatljivo i laicima, govori o svemu što se nekada činilo, što možemo ili bismo trebali učiniti da nam život bude bolji, ljepši i sigurniji, sve uz poštivanje znanosti, novih tehnologija i stvarnu brigu o prirodi i društvu u kojem živimo.

U sklopu predstavljanja knjige prikazan je i kratak film o Joži Kumeričkom, koji je u suradnji s autorom snimio njegov kolega i prijatelj Antun Bišćan. Autorica predgovora ovog vrijednog izdanja je dr.sc. Jasenka Bišćan, također kolegica po struci, a o samoj knjizi ovom je prigodom govorio dr. Zvonimir Jakobović. 

Objavljeno: 29.11.2018.