T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstavljanje knjiga

Neumorni kulturni i sportski radnik Štreka

Gradska knjižnica Samobor izdala knjižicu o Zdenku Tenku

U sjećanje i kao svojevrsni podsjetnik na znamenite Samoborce Gradska knjižnica Samobor izdala je i treću knjižicu, posvećenu Zdenku Tenku, koja je brojnim prijateljima obitelji Tenk, njegovim suvremenicima i suradnicima predstavljena u četvrtak, 18. listopada, u prostorijama knjižnice.

Na tridesetak stranica zanimljivog "facebook" formata dokumentaristički je sažet životni put i rad našeg poznatog sugrađanina, koji je, najkraće moguće rečeno, bio vrstan učitelj, sportaš, kulturni i društveni radnik, a kao dugogodišnji ravnatelj Narodnog sveučilišta i kreator brojnih događanja u Samoboru. Za svoj rad primio je za života čak 17 priznanja, i od svojega grada i na ondašnjoj republičkoj razini, no vjerojatno bi mu najljepše bilo čuti, kao što je to bilo njegovoj velikoj obitelji te večeri, da su ga Samoborci smatrali istinskim gospodinom.

U povodu 10. godišnjice njegove smrti, o Zdenku Tenku Štreki i o svemu onome što nije stalo u knjižicu, govorili su njegov prijatelj i suradnik Jozo Grubeša i, vidno ganuta, Tenkova kćer Vida Milek.

Večer posvećenu Zdenku Tenku lijepom glazbom zaokružili su mladi gitaristi naše Glazbene škole Marija Crljen i Borna Dekanić, učenici prof. Ivane Trogrlić.

Objavljeno: 19.10.2018.