T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstavljanje knjiga

O emocijama koje se još ne znaju verbalno izraziti

Na Odjelu za djecu i mlade GKS-a predstavljene terapeutske slikovnice Centra Proventus

O emocijama koje se još ne znaju verbalno izraziti

Šesnaest slikovnica autorica Tatjane Gjurković i Tee Knežević, voditeljica i psihoterapeutkinja u Centru Proventus, predstavljeno je u četvrtak, 25. siječnja, na Odjelu za djecu i mlade samoborske Gradske knjižnice.
Slikovnice su terapeutske, jer kroz simbole i metafore, uz brojne životinjske likove i njihove priče, pomažu djeci da se suoče sa svojim strahovima, ljutnjama, sreći, tuzi i drugim emocijama. Slikovnice također mogu pomoći roditeljima i odgajateljima u odgoju djeteta, kada treba pronaći način da se djeca suoče s emocijama koje još ne znaju verbalno izraziti.

Terapeutske slikovnice su nastale ciljano nakon brojnih iskustava u radu autorica s djecom, roditeljima i odgajateljima te potiču uzajamno povjerenje, kao i usvajanje dobrih obrazaca ponašanja, što u konačnici vodi pravilnom razvoju emocionalne inteligencije kod djeteta.

Predavanju i predstavljanju slikovnica nazočili su i samoborski odgajatelji i poneki roditelj pa je za očekivati da će ih implementirati u svakodnevnom kontaktu i odgoju naših najmlađih.

 

Objavljeno: 26.01.2018.