Grad Samobor Grad Samobor Logo

Najave događanja

Europski tjedan sporta 2019

Europski tjedan sporta 2019
23.09.
2019.

Samobor i ove godine obilježava proslavu Europskog tjedna sporta.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. U 2019. održat će se po peti put i to u terminu od 23. – 30. rujna 2019.

Nastavljajući se na uspjeh prethodnih obilježavanja Europskog tjedna sporta i ove će se godine osmisliti nove aktivnosti te nastaviti s radom na već postojećim uspješnim aktivnostima. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine.

Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Ova europska kampanja inspirirat će Europljane da budu aktivni tijekom Tjedna sporta i ohrabriti ih da ostanu aktivni tijekom cijele godine.

Samobor se i ove godine uključio u obilježavanje Europskog tjedna sporta  nizom događanja:

Ponedjeljak 23. 09. 2019 u 18,15

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta zadovoljstvo nam je ponovo pozvati sportske trenere Grada Samobora i ljubitelje sporta na edukativno predavanje dr. Pere Kuterovca (našeg proslavljenog kondicijskog trenera s titulom najboljeg kondicijskog trenera Europe i Hrvatske te osvajača olimpijskih medalja s hrvatskim ekipama i sportašima), u ponedjeljak 23. 09. 2019. u 18,15 sati u POP UP kinu na Autobusnom kolodvoru Samobor.
Tema predavanja:

Kineziološki operateri za dobne skupine u različitim sportovima

Kondicijska priprema mlađih dobnih kategorija


Srijeda 25. 09. 2019. u 19 sati

Film – Hrvatske sportske legende – 120 godina hrvatskog spora ulaz slobodan u Kino Samobor u 19 sati za sve ljubitelje sporta.

Naš poznati redatelj Jakov Sedlar prikazao je u filmu “Hrvatske sportske legende” povijest sporta Hrvatske od olimpijske bronce Milana Neralića na OI u Parizu 1900. do osvajanja Davis Cupa 2018.

Znamo da je hrvatski sport je ostvarivao fenomenalne uspjehe tijekom svoje povijesti. Zahtjevno je sve to sublimirati u jedan film, ali sve što je bitno u hrvatskom sportu prikazano je u tom filmu.


Veliki posao je obavio i Nino Škrabe koji je napisao tekst, a također je ogroman i zahtjevan bio istraživački posao kad se radi o arhivskim materijalima. Bitan dio filma su izjave važnih i bitnih osoba. U filmu govore Luka Modrić, Mario Mandžukić, Ivan Rakitić, Zlatko Dalić, Ćiro Blažević, Janica Kostelić, Goran Ivanišević, Sandra Perković, Ivano Balić, Ozren Bonačić... Govore i Mirko Barišić, predsjednik Dinama, Anton Kikaš u ime iseljene sportske Hrvatske koja je sve vrijeme pratila hrvatski sport. Tako da je film kombinacija izjava i svega onoga što se događalo kroz povijest.

Pozivamo sportašice, sportaše, trenere, roditelje i prijatelje sporta na projekciju filma u srijedu.