T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

O Savezu

Samoborski športski savez je sportska institucija Grada Samobora koja objedinjuje rad svih sportskih klubova Grada Samobora iz članstva Samoborskog športskog saveza.

Samoborski športski savez je specijaliziran kao stručni sportski servis svih svojih članica, sportaša i sportskih djelatnika, te je usmjeren prema kontinuiranom razvoju sporta kao djelatnosti od posebnog interesa za društvo. Razvoj samoborskog sporta usmjeren je skrbi o razvoju mladih sportaša i stvaranju kontinuiteta vrhunskih sportskih dometa, te uključenju što većeg broja građana kao aktivnih korisnika sportskog programa.

MISIJA

Samoborski športski savez, obavljanjem poslova iz djelokruga Zakona o sportu, na zakonit, učinkovit, ekonomičan i transparentan način unapređuje sportski život grada Samobora, omogućuje participacije u odlučivanju, protok informacija, te nadasve efikasan rad administracije. Promiče principe vrijednosti u sportu, pritom osiguravajući kontinuirano školovanje, odgovarajuću infrastrukturu i redovna natjecanja.

VIZIJA

Samoborski športski savez u budućnosti planira promicati i razvijati politiku unapređenja športske djelatnosti u gradu Samoboru, te suradnjom s udruženim članicama i drugim za sport relevantnim institucijama i subjektima na lokalnoj i nacionalnoj razini, osigurati kvalitetnu poziciju i percepciju javnosti prema samoborskim športašima i sportu općenito. Raspoređivanjem sredstava proračuna namijenjenim javnim potrebama u športu Grada Samobora, Samoborski športski savez potaknut će uključivanje djece i mladih u sport, te posebno obratiti pažnju na darovite sportaše. 

CILJEVI

- Sport dostupan svima
- Uključiti što veći broj mladih u organizirane oblike sporta u Gradu Samoboru
- Stvaranje uvjeta za postizanje vrhunskih sportskih rezultata
- Zaštita i promocije interesa sporta i sportaša, odnosno sportskih klubova
- Promocije Grada Samobora kao sportskog centra kroz organizaciju značajnih natjecanja i manifestacija
- Osigurati kvalitetnu poziciju i percepciju javnosti prema samoborskim sportašima i športu općenito
- Samoborski športski savez provodit će aktivnosti sukladne Strategiji razvoja sporta Grada Samobora 2012. – 2020., te će biti nositelj izrade stručnih podloga, kojima je osnovni cilj unapređenje cjelokupnog sporta Grada Samobora i povećanje materijalne osnove samoborskog športa

ANDRIJE HEBRANGA 26A, 10430 SAMOBOR
tel: +385 (1)3365555
e-mail: sport@samobor.hr


Predsjednik:
DARIJO GAĆA
e-mail: dgaca@samobor.hr

Tajnica:
NIKA FLEISS
e-mail: nfleiss@samobor.hr