T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Nagrađeni najbolji u sportu Grada Samobora

Svečanost proglašenja najuspješnijih u sportu Grada Samobora u protekloj godini organizirao je Samoborski športski savez.

U organizaciji Samoborskog športskog saveza u srijedu, 23. veljače u samoborskom Centru za mlade - Bunker, održana je svečanost proglašenja najuspješnijih u sportu Grada Samobora u protekloj godini.

Najboljom sportašicom Samobora proglašena je Ana Lenard iz Karate kluba Samobor, a najboljim sportašem Marcel Škalec iz Judo kluba Profectus.

Za najbolju žensku sportsku ekipu, izabrana je ekipa Orijentacijskog kluba Japetić, a momčad godine je Rukometni klub Rudar.

Najbolji sportaš Samobora s invaliditetom ponovno je stolnotenisač Pavao Jozić iz Synergie Samobor.

U konkurenciji veteranskog sporta najboljom je proglašena Sonja Lesjak iz OK Japetić.

Za nagradu su se natjecali i sportski treneri, a najboljim je proglašen trener Judo kluba Profectus Matija Frlić.

Najboljim sportskim djelatnikom proglašen je Damir Žitković iz Nogometnog kluba Galgovo.

Jubilarna nagrada, za 50 godina rada, pripala je Karate klubu Mladost, a za 20 godina rada Karate klubu Bregana.

Priznanje za perspektivnu mladu ekipu do 15 godina dobio je Karate klub Samobor – ekipa mlađih učenica u katama – Vita Požgaj, Dora Požgaj, Ema Đukić, Ženski rukometni klub Samobor – ekipa U14 i Karate klub Samobor – ekipa mlađih učenika u katama – Luka Tot, Pavel Čička, Marko Udovčić i STK Samobor - najmlađi kadeti – Lovro Horvat, Rene Backović, Mateo Terihaj, Fran Šimunović.

Zaslužena priznanja primili su i perspektivni mladi sportaši i sportašice: Nika Zorko (Karate klub Bregana), Jana Pšeničnjak (Judo klub Profectus), Vita Karasman (ŽRK Samobor), Tia Blažević (Karate klub Samobor), Ferdo Kelečić (Košarkaški klub Samobor), Filip Žučko (Karate klub Bregana), Fredi Pavlović (Judo klub Profectus), Teo Mahović (Orijentacijski klub Japetić) Mateo Terihaj (Stolnoteniski klub Samobor) i Jakov Udovčić (Karate klub Samobor).

Posebno priznanje za vrhunsko sportsko dostignuće i rezultate u 2021. godini pripalo je Niki Jakobović iz Karate kluba Mladost, Ani Lenard iz Karate kluba Samobor te Pavi Joziću iz STKI Synergia.

Sportašima su na uspjehu čestitali i nagrade uručili predstavnici Grada Samobora i samoborskog Gradskog vijeća, Samoborskog športskog saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora, Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Hrvatskog olimpijskog i paraolimpijskog odbora i Stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom.

Predsjednik Samoborskog športskog saveza Viktor Jozić pozdravio je sve nazočne, čestitavši sportašicama i sportašima na sjajnim rezultatima.

-Samobor je vrlo uspješan grad s dugogodišnjom sportskom tradicijom i među rijetkim je gadovima u Hrvatskoj koji ima sudionike na svim velikim sportskim natjecanjima, od europskih i svjetskih do Olimpijskih i Paraolimpijskih igara - kazao je Viktor Jozić naglasivši kako je puno učinjeno za razvoj sporta u Samoboru, ali još puno toga treba učiniti, primjerice realizirati projekt izgradnje sportskog bazena, čime bi se zaokružila priča bazičnih sportova u Samoboru. Viktor Jozić izrazio je nadu da će taj projekt realizirati sadašnja gradska vlast, zahvalivši gradonačelnici Petri Škrobot na zauzimanju za sport te praćenju i poticanju Pavla Jozića, prvog Samoborca koji je prošle godine nastupio na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Zahvalio je na predanosti i svima koji se trude da Samobor dobije mjesto koje mu po rezultatima pripada kao i Hrvatskom olimpijskom odboru, Hrvatskom paraolimpijskom odboru i Zagrebačkoj županiji što pomažu samoborski sport.

-Čestitam svim sportašicama i sportašima koji svojim rezultatima promiču kvalitetu sporta i pronose ime Samobora diljem svijeta. Toga ne bi bilo bez obitelji sportaša, kao i predanog rada njihovih trenera i sportskih djelatnika i zato zahvaljujem svima koji se u Samoboru bave sportom – zaključio je Viktor Jozić.

Najboljima u sportu u prošloj godini čestitala je i samoborska gradonačelnica Petra Škrobot.

„Zahvaljujem svima vama što na poseban način promovirate Samobor kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Vjerujem da ćete tako nastaviti i dalje. Sigurna sam da vam je prošla godina bila izazovna s obzirnom na pandemiju i vjerujem da nije bilo lako trenirati u uvjetima neizvjesnosti, kada se pitate hoće li se pandemija odraziti na vaše zdravlje i hoće li se natjecanja uopće održati. Vaši rezultati svjedoče da ste se uspješno nosili sa svim tim izazovima i pokazali ste koliko ste snažni i koliko je sport važan. Grad Samobor će kroz ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu osigurati još bolje uvjete za bavljenje sportom i bit ćemo vam podrška u ostvarenju još boljih sportskih rezultata“ – rekla je gradonačelnica Petra Škrobot.

Svečanosti su nazočili i zamjenik gradonačelnice Petar Burić, potpredsjednici samoborskog Gradskog vijeća, Maja Gračanin i Martin Komes, privremeni pročelnik za društvene djelatnosti Silvio Ivan Žugaj, potpredsjednici Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić i Darko Šimunec, glavni tajnik HOO Siniša Krajač, potpredsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Boris Makarun, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom Dragan Rakić, vršiteljica dužnosti ravnatelja Ustanove sportski objekti Samobor te članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Samoborskog športskog saveza.

Na kraju svečanosti nazočne je pozdravila i na dolasku im zahvalila tajnica Samoborskog športskog saveza, Nika Fleiss. Čestitala je nagrađenima na sjajnim sportskim rezultatima i poželjeli im puno uspjeha u daljnjim natjecanjima uz želju da se u sportske aktivnosti uključi što više djece. Nika Fleiss zahvalila je Gradu Samoboru na dosadašnjoj podršci naglasivši kako se ulaganje u sport višestruko isplati, jer pokazalo se da su sportaši najbolji promotori Samobora i čitave Hrvatske.

Foto: Teo Bekavac

Objavljeno: 24.02.2022.