T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Heleni Vuković još jedna vrijedna nagrada

Samoborka, Helena Vuković, ovogodišnja je dobitnica Nagrade Dražen Petrović

Heleni Vuković još jedna vrijedna nagrada

Helena Vuković, članica samoborskog Judo kluba Profectus dobitnica je ovogodišnje Nagrade Dražen Petrović za najuspješniju sportašicu. Tako je jučer odlučilo Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora na prijedlog Odbora za Nagradu Dražen Petrović pod vodstvom predsjednika, olimpijca Damira Martina. Odbor za dodjelu nagrade čine predstavnici Vijeća HOO-a, Komisije sportaša, Hrvatskog kluba olimpijaca, Hrvatskog zbora sportskih novinara, te Sportskih novosti.

Nagrada Dražen Petrović dodjeljuje se darovitim mladim sportašima i ekipama za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj. Helena je nagradu zaslužila osvajanjem zlatne medalje na Svjetskom kadetskom prvenstvu u judu koje se održalo u Čileu od 9. do 12.kolovoza. Time je ušla u birano društvo dosadašnjih laureata među kojima su brojna olimpijska imena poput dvostruke zlatne u bacanju diska Sandre Perković, brončane u taekwondou Martine Zubčić i brončanog boksača Filipa Hrgovića.

Prošle godine čak tri judašice Profectusa, Helena Vuković, Lorena Štengl i Lara Cvjetko, primile su, s kolegicama iz hrvatske kadetske reprezentacije, Nagradu Dražen Petrović kao najuspješnija ženska ekipa, a sada će Helena dobiti nagradu kao najuspješnija sportašica. Nagrada se dodjeljuje od 2007. godine, a nakon Barbare i Brigite Matić, Helena će biti treća judašica koja će je primiti.

Svečano uručenje Nagrade će se održati u ponedjeljak, 11. rujna u 12 sati u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović u Zagrebu.

Preuzeto s: Radio Samobor

Objavljeno: 12.09.2017.