T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Puno je razloga za zadovoljstvo

Redovna izvještajna skupština Rukometnog kluba Rudar

U dvorani Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rude u četvrtak, 10. lipnja, održana je redovna izvještajna skupština Rukometnog kluba Rudar, na kojoj su podnesena uobičajena izvješća o radu kluba u protekloj 2020. godini te predstavljen plan i program za ovu godinu. Nazočne skupštinare, članove kluba i brojne goste pozdravila je predsjednica kluba Snježana Hofer, dok je o rezultatima, financijama i radu kluba govorio sportski direktor Darijo Gaća.

Unatoč otežanim uvjetima rada, prekidima treninga i natjecanja zbog pandemije koronavirusa, rukometaši Rudara, koji su i šesti puta ponijeli titulu najbolje muške ekipe Grada Samobora, itekako imaju razloga za zadovoljstvo, koje se ponajviše ogleda u povratku seniorske ekipe u Premijer ligu. I ostatak "pogona", koji broji više od 100 rukometaša u 7 dobnih kategorija, bilježi vrijedne rezultate, pri čemu je Gaća posebno spomenuo mlađe kadete te četvorku koja je postala dio Hrvatske muške mlađe kadetske reprezentacije – Adrian Ćosić, Gabriel Bartolić, Vito Glivetić i Tomislav Grgečić.

Teška godina odrazila se i na financijsko stanje kluba, s ukupnim prihodima od oko 571.000 kuna u 2020., jer su izostali prihodi od ulaznica, a gospodarska situacija nije bila poticajna ni za sponzore. No, već za ovu godinu planirani su prihodi od oko 863.000 kuna, što bi trebalo pokriti organizacijske i kadrovske troškove kluba i natjecanja. Istaknut je i problem uređenja klupskih prostorija, a traži se i rješenje za otvoreno igralište i pripadajući objekt, za koje je pokrenuta inicijativa da se vrati na upravljanje klubu s ciljem njihovog uređenja i stavljanja u punu funkciju.

Nakon što su sva izvješća jednoglasno prihvaćena, na ispražnjeno mjesto zbog smrti bivše članice Vesne Grgečić, kojoj je minutom šutnje odana zaslužena počast, u Izvršni odbor izabran je Matej Štajnkler.

Vodstvu i članovima kluba na kraju su se obratili i gosti – pročelnik za društvene djelatnosti Grada Samobora Juro Horvat, ravnatelj Ustanove sportski objekti Samobor Vlado Čerkez, tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek, njihovi Rudari, predstavnici Mjesnog odbora i KUD-a Oštrc - Željko Koščica, Martin Skendrović i Josip Lebegner, a potom i novi zamjenik gradonačelnice Petar Burić te sama gradonačelnica Petra Škrobot.

Gradonačelnica je istaknula i obećala da će, s obzirom da je i sama bivša rukometašica i sportašica, itekako voditi brigu o samoborskom sportu, potrebama sportaša i vrhunskih klubova kao što je RK Rudar.

Rudari su, uobičajeno, svoje goste počastili i ugodnim druženjem uz domaće specijalitete.

Objavljeno: 11.06.2021.