T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Samobor - grad biciklizma

Uspješno održan 28. XCO Samobor 2021

Samobor je i ove godine bio domaćin svjetske biciklističke elite. Naime, u nedjelju, 20. lipnja uspješno je održan još jedan XCO Samobor, 28. po redu, na atraktivnoj stazi Park šume Tepec u organizaciji BBK Šišmiš Samobor. Nastupilo je 300 biciklista iz 13 zemalja od Hrvatske, Slovenije, Kanade, SAD-a, Češke, Italije, Srbije, do Rumunjske, Mađarske, Grčke, Slovačke, Francuske, Njemačke..., a najbolji od njih bili su:

Elite&U23 (W)

  1. Gwendalyn Gibson (USA)
  2. Tanja Žakelj (SLO)
  3. Marianne Theberge (CAN)

Elite&U23 (M)

  1. Alessio Agostinelli (ITA)
  2. Andras Parti (HUN)
  3. Rok Naglič (SLO)

Junior (W)

  1. Lisa Canciani (ITA)
  2. Anna Bokros Csenge (HUN)
  3. Anja Nadu (CRO)

Junior (M)

  1. Fran Bošnjak (CRO)
  2. Tine Jereb (SLO)
  3. Filip Lepka (CZE)

Od članova BBK Šišmiš, osim Frana Bošnjaka koji je pokazao da vlada i na domaćem terenu, u istoj je kategoriji (Juniori) nastupio i Patrick Mustač koji je utrku završio na 15. mjestu. Larisa Bošnjak utrku je završila na 8. mjestu u kategoriji Elite i U23. U kategoriji U15 nastupili su Borna Korpar (11. mjesto) i Vito Tepić (15. mjesto), dok su u kategoriji U13 utrku završili Filip Noršić na 9. mjestu te Luka Pihir na 21. mjestu. U žestokoj konkurenciji u kategoriji do 11 godina, Jan Horvat utrku je završio na 3. mjestu, a Noa Šturlan bio je 16. u istoj kategoriji. Vita Horvat u kategoriji do 9 godina utrku je završila na 4. mjestu, a u kategoriji do 7 godina Lovro Paska i Fran Belanić utrku su završili na 2. i 3. mjestu.

Nagrade za kategorije od U7 do U15 na glavnom gradskom trgu u 11:30 sati dodijelila je gradonačelnica Petra Škrobot, dok je nagrade za kategorije Elite&U23, Juniore i Kadete u 16:30 sati dodijelio njezin zamjenik Petar Burić. Objema dodjelama nazočio je i predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić.

Rezultate za sve kategorije možete pogledati ovdje: https://my.raceresult.com/173067/Live.

Foto: Edin Tuzlak

Objavljeno: 21.06.2021.