T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Sport i prijateljstvo bez granica

Sportski učenički susreti učenika osnovnih i srednjih škola Samobora i Brežica

U Sportskoj dvorani Samobor u utorak, 14. svibnja, okupili su se mladi sportaši Samobora i Brežica na tradicionalnim sportskim susretima u povodu Tjedna Europe. 

Sudionike natjecanja i njihove trenere pozdravili su u ime organizatora tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek, ravnatelj samoborske Gimnazije Antuna Gustava Matoša Franjo Bedeničić, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Samobora Juro Horvat i predsjednik Športne zveze Brežica Stane Tomše, poželjevši im ugodan boravak u Samoboru i, prije svega, sportski "fair play".

Učenici osnovnih škola iz Brežica, Bogumila Tonija, Milana Langa iz Bregane i OŠ Samobor natjecali su se u odbojci, malom nogometu i rukometu u dvorani OŠ Bogumila Tonija, dok su srednjoškolci gimnazija iz Brežica i Samobora, Srednje strukovne škole i samoborskog ETUŠ-a svoja natjecanja u košarci, odbojci i malom nogometu održali u samoborskoj sportskoj dvorani. 

Odbojkašice OŠ Samobor pobijedile su Brežičanke s 2:0, mladi rukometaši OŠ B. Tonija i OŠ Brežice svoj susret završili su neriješeno (28:28), a nogometaši OŠ M. Langa izgubili su tekmu s 3:4.
Srednoškolci su polučili sljedeće rezultate: odbojkašice samoborske gimnazije pobijedile su Brežičanke s 2:0, domaći košarkaši su izgubili od Brežičana sa samo tri koša razlike (50:53), a gimnazijalci iz Slovenije nadvisili su malonogometaše naše Ekonomske turističke i ugostiteljske škole s 4:1. 

No, svi rezultati pali su ubrzo u drugi plan tijekom zajedničkog druženja uz zasluženi ručak za sve sudionike ovog natjecanja, jer njegovanje prijateljstva je daleko važnije i od sportske sreće. 

Objavljeno: 15.05.2019.