Grad Samobor

Javni pozivi

Poziv za sudjelovanje Europski tjedan sporta 2017

Poziv za sudjelovanje Europski tjedan sporta 2017
17.08.
2017.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. U 2017. održat će se po treći put i to u terminu od 23. – 30. rujna 2017.

Nastavljajući se na uspjeh prvog Europskog tjedna sporta i ove će se godine osmisliti nove aktivnosti te nastaviti s radom na već postojećim uspješnim aktivnostima. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine.

Europski tjedan sporta 2017. započet će 23. rujna. Slično kao prethodne godine, osmišljen je kao zaista europski događaj s aktivnostima diljem Europe pa je Samoborski športski savez odlučio se uključiti u obilježavanje ovog sportskog događanja.

Sport i tjelesna aktivnost znatno pridonose dobrobiti naših građana. Međutim, razina tjelesne aktivnosti trenutačno je u stagnaciji, a u nekim državama čak i opada. Europski tjedan sporta odgovor je na taj izazov. Nedostatak tjelesne aktivnosti nema samo negativan učinak na društvo i zdravlje ljudi, već uzrokuje i gospodarske troškove. Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost.

Europski tjedan sporta 2017. u Samoboru ove će godine pružiti brojne besplatne programe koje će moći isprobati građani svih dobnih skupina i za koje vjerujemo da će ih potaknuti na bavljenje sportom i rekreacijom.

U akciju će biti uključeni fitness centri s Danima otvorenih vrata i besplatnim sportskim i rekreacijskim vježbanjem, pješački pohodi, programi medicinske gimnastike, pilatesa, škola trčanja, šah, ribolov i drugi sportski rekreacijski sadržaji u našem Gradu.

Za potrebe ovih događanja Središnji ured za sport će tiskati plakate koji će se distribuirati po Gradu, radit će se objave na Radio Samoboru, gradskim stranicama kao I svim društvenim mrežama SŠS-a.


Pozivamo sve zainteresirane udruge koje prepoznaju vrijednost promocije bavljenja sportskim aktivnostima i rekreacijom da se jave s prijedlogom sudjelovanja u Europskom tjednu Europe i pošalju prijavu na marijana.radek@samobor.hr.

Ukoliko ste zainteresirani molim Vas da nam do 30. kolovoza 2017. javite da li se želite uključiti i na koji način odnosno kojim programom.