T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Kreativnost na prvom mjestu

U Bunkeru otvorena izložba polaznika kreativne likovne radionice iRPo Irene Podvorac

Naša nagrađivana i poznata kiparica Irena Podvorac već niz godina vodi i kreativne likovne radionice za djecu i odrasle, koje rado polaze brojni naši mladi, ali i oni stariji Samoborci. Jer, kako je istaknula u povodu otvorenja izložbe polaznika svoje radionice iRPo u Bunkeru u petak, 18. svibnja, radionice su prilagođene svim uzrastima, a kreativnost i osobni likovni izričaj na prvom su mjestu.

Na ovoj izložbi predstavilo se njih 35: Elena Aisha Capan, Nela Čorbo, Morena Dobrić, Majda Dostal, Lara Frangen, Lana Grahovac, Anja Guliš, Ema Guliš, Sofia Houdek, Katarina Jagodić, Tia Viktoria Jambreuš, Maša Lojo, Lucija Markić, Lea Mašala, Satja Mileusnič, Azra Mogut, Ema Petravić, Katja Pezer, Fran Podvorac Mihajlović, Dora Puhalo, Juan Rafael Schwanek, Zara Stern, Andro Sušac, Lana Šančić, Sofija Šantek, Filip Šela, Ema Šplajt, Pia Štih, Klara Šuker, Beata Vizjak, Josip Vojvoda, Lorena Vrančić, Jasna Guliš, Isabela Mahović i Ana Sladetić.

Najveći broj radova napravili su najmlađi, djeca u dobi od 6 do 14 godina, koji su svoja djela ponosno predstavili javnosti, ponajprije svojim roditeljima, prijateljima i familiji, kojih je bila puna dvorana.

Kroz širok raspon likovnih tehnika kojima su se, prema vlastitoj želji i inspiraciji koristili mali i veliki umjetnici; od crteža, slika, uporabne keramike, do pravih malih skulptura, jasno je da će iz radionice Irene Podvorac vrlo skoro niknuti novi budući kreativci i umjetnici.

Izložba je u prostorijama Centra za mlade otvorena do 3. lipnja, ostvarena je u suradnji s Galerijom Prica i kustosicom Nikolinom Šimunović, a sa zadovoljstvom ju je službeno otvorila zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković.

Objavljeno: 19.05.2018.