T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Moderna arhitektura uklopljena u prirodu Samobora

Izložba Stanovanje u Samoboru – vizije studenata Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu

U Samoborskom centru za mlade Bunker u utorak, 27. veljače, otvorena je izložba maketa studenata Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu naziva Stanovanje u Samoboru, na kojoj su izložena 24 projekta obiteljskih kuća i 12 vizija stambenih naselja.

Naime, tijekom kolegija Studio 1 studenti obrađuju temu individualnog stanovanja, kao i rješenja za stambena naselja u konkretnom okruženju nekog mjesta ili grada.
Samobor im svojom raznovrsnošću već drugu godinu zaredom pruža mogućnost da istražuju gradske kvartove i lokalitete, a ovom prigodom, od čak 120 nastalih radova, izložena su po tri najbolja s 8 različitih lokacija u gradu te 12 maketa stambenih naselja za specifične samoborske lokacije.

O projektu, kojega je dio održan i kao semestralna vježba u Bunkeru, i samoj izložbi, govorili su ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Jelena Vojvoda, voditelj kolegija Studio 1 doc.dr.sc. Luka Korlaet te predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, koji su s nazočnim studentima i posjetiteljima prokomentirali njihove ideje i vizije.

Izložba je otvorena do 2. ožujka.

 

Objavljeno: 28.02.2018.