T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Neobični puževi graditelji

Izložba fotografija Ivice Lajtnera u Centru za mlade Bunker

Puž – forma i struktura naziv je izložbe fotografija Ivice Lajtnera, koja je 16. ožujka, u organizaciji Galerije Prica, otvorena u izložbenom prostoru samoborskog Centra za mlade Bunker.
Velik broj posjetitelja i poznavatelja Lajtnerovih radova koji su nazočili otvorenju govori o prepoznatljivosti i vrijednosti umjetničkog rada ovog našeg poznatog fotografa.

Lajtnera su puževi zaintrigirali kada je za potrebe jednog animiranog filma počeo proučavati njihov svijet, nakon čega je shvatio da su puževi veliki graditelji, a posebno zanimljiva mu je forma i struktura njihovih kućica. Njih je prikazao kroz ovaj ciklus crno-bijelih fotografija, koje fasciniraju svojom ljepotom i, samo naizgled, jednostavnošću, ali i savršenstvom gradnje i simetrijom koju stvaraju, što puževe čini idealnim modelima.

Autor je zahvalio svima koji su mu pomogli u ostvarenju ove izložbe, posebice kustosici Galerije Prica Nikolini Šimunović, piscu predgovora u katalogu Goranu Trbuljaku te Petru Crnčeviću s PMF-a, koji mu je predložio izbor puževa za ove fotografije. 

Izložbu, koja traje do 11. travnja, otvorio je gradski pročelnik Juro Horvat. 

 

Objavljeno: 19.03.2018.