T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Pojam o sebi ili Notitia Intuitiva 

Izložba pobjednika 4. Međunarodnog trijenala autoportreta Vjerana Čengića u Bunkeru

U samoborskom Centru za mlade Bunker 13. travnja otvorena je izložba mladog akademskog slikara Vjerana Čengića naziva Notitia Intuitiva, jednog od pobjednika 4. Međunarodnog trijenala autoportreta, koji izaziva sve veću pozornost likovnih umjetnika u Hrvatskoj i inozemstvu. 

Svoj pojam o sebi, što je bila i tema ovog trijenala, Čengić "živim čistim bojama, titravim površinama, pastuoznim nanosima, grebanjem, struganjem i urezivanjem tumači vlastiti duhovni svijet kroz bogatstvo svijeta prirode... Najčešći motiv je riba, koja ima višestruka simbolička značenja, kako u kolektivnom sjećanju čovječanstva, tako i za njega osobno. Popratni element, osim tih njegovih kolorističkih radova je i zvukovni element. Vjeran je stavio audio snimku sa zvukovima iz prirode i morskog svijeta, koji dodatno upotpunjuju cijeli taj doživljaj uživanja u kolorizmu i ljepotama prirode koja nas okružuje", istaknula je na otvorenju autorica predgovora kataloga izložbe, povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol.

O svojim radovima i načinu slikanja kratko je govorio i sam autor, nakon čega su brojni posjetitelji mogli uživati u njegovim upečatljivim djelima.

Izložbu svakako pogledajte do 6. svibnja.

Objavljeno: 16.04.2018.