T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Poruke iz podsvijesti

Izložba crteža Maje Šmit u Samoborskom muzeju

Maja Šmit, jedna od najmlađih članica samoborskog Ogranka Matice hrvatske i po godinama života i po stažu u MH, u Samoborskom muzeju je u srijedu, 20. veljače, predstavila dvadeset i tri svoja crteža, koji su nastajali unazad dvije i pol godine.

Naziv ove njezine pete po redu samostalne izložbe je Poruke iz podsvijesti, a s Majinim radovima nazočne je pobliže upoznala kustosica Samoborskog muzeja Gordana Remussini. 

Remussini je naglasila kako mlada samoborska umjetnica, unatoč tome što nema formalno likovno obrazovanje, stvara respektabilna moderna djela nastala zahtjevnom tehnikom crteža, što je danas rijetkost, a koja su puna kompleksne simbolike i estetski privlačna. Već na prvi pogled i laiku je jasno da je za ovakve crteže, k tome i većeg formata, potrebna prije svega velika strpljivost, sigurnost, mašta i kreativnost, dok poruke koje šalje svatko može sam otkrivati i tumačiti.

Maja Šmit svoje je goste i prijatelje matičare počastila i glazbenim nastupom Ivana Mardešića, gitarista poznatog Tricikla.

Objavljeno: 21.02.2019.