T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Poželimo im dug i kreativan život

U prostorijama Komunalca otvorena izložba radova likovnih ogranaka Matice hrvatske

Poželimo im dug i kreativan život

Izložba naziva Susreti III, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Samoboru i uz potporu Komunalca i Grada Samobora, u petak, 8. rujna, otvorena je u predvorju samoborskog Komunalca. Svoje likovne radove izložilo je 26 članova ogranaka Matice hrvatske iz Jastrebarskog, Svete Nedelje, Zaprešića i Samobora.

Otprilike isti broj radova, od kojih smo neke već vidjeli, došlo je vidjeti tek dvadesetak članova navedenih ogranaka, i to uglavnom iz Samobora.

Pozdravila ih je autorica izložbe i predsjednica Likovnog odjela MH u Samoboru Snježana Zakanj Radovanić, dok je o autorima i njihovim djelima govorio idejni začetnik Susreta prof. Željko Nemec.

Nemec je nahvalio njihovu kreativnost i talent, kao i upornost matičara da se povežu i zajednički predstave kroz različite vidove svojeg rada. No, na tome će još itekako morati poraditi, jer su i ovi Susreti pokazali da još uvijek nemaju svoju publiku.

Susrete su glazbeno uljepšale mlade gitaristice Marija Crljen i Ana Topić, čije je izvedbe pratila i njihova profesorica Vesna Faullend Heferer.

Objavljeno: 11.09.2017.