T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Uljepšajte si blagdane uz unikatne Paoline jaslice

Izložba božićnih jaslica moliške Hrvatice Paole Palumbo u Galeriji Prica

Svoje prekrasne božićne jaslice različitih veličina, raznolikih materijala, neobičnih podloga i pozadina, predstavila je u subotu, 8. prosinca, u Galeriji Prica talijanska umjetnica Paola Palumbo, moliška Hrvatica rodom iz mjesta San Felice del Molise.

U Samoboru su ju u povodu otvorenja izložbe toplo dočekali i pozdravili kustosica Galerije Prica Nikolina Šimunović, njezini prijatelji i kolege iz studentskih dana provedenih u Zagrebu, književnica Sonja Zubović i Tin Prpić, te brojni drugi posjetitelji koji su nazočili ovoj iznimno lijepoj i zanimljivoj tematskoj izložbi.

Osim slikarstvom i izradom nakita, Paola Palumbo proučava moliškohrvatski jezik i kulturu svoje zajednice, u kojoj je vrlo važan dio godine i Advent, tijekom kojega svaka obitelj sudjeluje u živim jaslicama, koje su ponos toga kraja, pa je to i nju potaknulo da počne izrađivati svoje jedinstvene jaslice. 

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić s velikim je zadovoljstvom otvorio ovu izložbu, izrazivši želju i nadu za još čvršćim i češćim povezivanjem hrvatske zajednice u Moliseu s domovinom.     
 
Otvorenje ove izložbe, koju svakako treba pogledati do 4. siječnja, glazbeno su prigodnim božićnim skladbama, pod vodstvom prof. Vesne Faullend Heferer, uveličale gitaristica Lara Marija Brunović i klarinetistica Veronika Maras, učenice naše Glazbene škole Ferdo Livadić.  

Objavljeno: 10.12.2018.