Grad Samobor Grad Samobor Logo

Fašnik

Finale 194. Samoborskog fašnika

Finale 194. Samoborskog fašnika
24.02.
2020.

Na pokladni utorak, 25. veljače, po 194. put sudit će se Princu Fašniku, a hoće li ga ovaj put uspjeti obraniti Fiškal Mutiman i hoće li Sudac Mitoman popustiti pred Princezom Srakom i fašničkim pukom koji ne želi kraj fašničkih spelancija preostaje nam vidjeti.

Finale 194. Samoborskog fašnika počinje u 18 sati i 30 minuta kada će početak kraja najaviti Zagrebački bubnjari, a potom na Trg fašničkih velikana stiže velika fašnička povorka i slijedi dodjela nagrada najboljima i to u kategoriji obiteljskih, pojedinačnih i grupnih maski.

Nagrađeni će biti i najbolji mjesni odbori, a to su ove godine Pavučnjak, Rude i Konšćica. Za poseban doprinos Fašniku dodijelit će se "Fašničke galge", a najbolje fašnički uređenom ugostiteljom objektu pripast će "Srakino gnezdo". Saznat će se i ime dobitnika glavne nagrade Fašničke putovnice/ Stripovnice tj. osobe koja je bila najupornija u obilasku ugostiteljskih objekata u vrijeme odvijanja Fašnika.

Potom slijedi ceremonijal suđenja Princu Fašniku koji, kao i dosad, neće moći izbjeći lomaču. Uz paljenje Fašnika ide i nezaobilazan vatromet, a nakon cijele ceremonije, od 21 sat i 30 minuta zapjevat će Jelena Rozga.

Sutra je posljednji dan da se prepustite fašničkom veselju, jer do idućeg Fašnika ćemo čekati godinu dana. Stoga denite si maske da bute lepši i ne zaboravite da bedaki noriju saki dan, a pametni samo na Fašnik!